“Sanatta Engel Yok”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Düzenlenen Etkinliğe Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’ de katıldı.

“Sanatta Engel Yok”

  Bugün saat:14.00’ de Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde İl Engelsiz Yaşam Bakım  Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ve öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Dr. Ahmet Cengiz’in yanın sıra Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Amiri Hasan Akça, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gerze Özel Doğan Güneş Eğitim ve Rehabilitasyon Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri, daire ve okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş topluğu katıldı.

Vali Dr. Ahmet Cengiz ve beraberindekilerin tamamı engelli öğrenciler tarafından yapılan resim sergisini gezmesi ve kendisine çiçek takdim edilmesi ile başlayan etkinlik program gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Ödül törenine geçildi.

Vali Dr. Ahmet Cengiz’ in Gerze Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon öğrencisi Metehan Sazak’ a hediyesini sunmasından sonra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinesinde ülke çapında düzenlenen “çocuk hakları” konulu resim, şiir, kompozisyon ve kısa film dallarında 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren;

Şiir yarışması il 1. KarlıTOBB İlköğretim Okulu öğrencisi Ali Sayar,

Kompozisyon Yarışması il 1.si aynı okul öğrencisi Zeynep Çengel,

Kısa film dalında il 1.si Sinop Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Anıl Kaymak,

İle Resim yarışması il 1.si Türkeli Gazi Mustafa Kemal YİBO ortaokulu öğrencisi Muhittin Özçelik’ e ödülleri Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz tarafından takdim edildi.

Ödül töreninden sonra kısa bir konuşma yapan Vali Cengiz; rehabilitasyon merkezlerinin engelli öğrencilerin topluma kazandırılmasındaki önemine değinerek, önceki dönemlerdeki uygulamalarda okullarda ve kurumlarda yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Toplumun tüm bireylerinin engellilere destek olması gerektiğini belirten Vali Cengiz bunun insan ve devlet olarak önemine vurgu yaptı. Cengiz konuşmasını bu konuda desteklerini esirgemeyen Kaymakam, Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve rehabilitasyon merkezi yetkililerine teşekkür etti. Sunucunun açış konuşmasından sonra tamamı Sinop İl Engelsiz yaşam bakım rehabilitasyon ve aile danışma merkezi müdürlüğü sanatta engel yok gösteri gurubu engelli öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinliklere geçildi.

 İlk olarak Murat-Hatice-Efe-Arife-Sezgin ve Sezer’ den kurulu koro şarkılarını söyledi.

Ardından Arife, Nurdan, Ceylan, Hazine, Hicran ve Ayşe’ den oluşan mezdeke grubu gösterilerini sundular. Samet ve Elif’ in dans gösterilerini, Arife Nurdan, Hicran ve Samet’ in hint dans gösterileri izledi. Sezgin ve Hicran’ ın lirik dans gösterisini, Roman dans grubunun gösterileri izlerken, Ayşe Engin Mehmet Hasan Ceylan ve Murattan oluşan koro Hayat Bayram Olsa Şarkısını seslendirdi. Nurdan ve Sezgin’ in dans gösterilerini Samet ve Elif’ in evlilik düeti dans gösterisi izledi. Sezer ve Nurdan’ ın lirik dansını, Sanatta Engel Yok gösteri grubunun sürpriz gangam style dansı izledi. Engelli öğrencilerinin bakımlarını gerçekleştiren  Ayşe Bafralı, Havva Bozyel, Aslı Kırbıyık ve Ferda Elver sahneye çağrılarak emekleri için kendilerine teşekkür edilmesi ile etkinlik sona erdi.
Haber: Nurgül Gençay























































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2012, 09:36
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER