Balıkçının çilesi son bulacak.

Büyük oranda halkın balıkçılıkla geçimini sağladığı ilçemizde balıkçılar, ağ ve ekipmanlarını koyabilecekleri bir depoya sahip olacaklar.

Balıkçının çilesi son bulacak.

Türkiye’nin en eski örgütlenmeleri arasında bulunan ve 1961 yılında kurulan Gerze Balıkçılık Kooperatifi, yıllardır mücadelesini yaptığı sorunlarından birisi çözüme kavuşuyor.

Yeni limanın tamamlanmasıyla beraber balıkçıların açıkta kalan ağları için oluşturulan proje kapsamında yeni bir depo oluşturulacak.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaptığı açıklamada; “Gerze’nin büyük sorunlarından biri olan balıkçı barınağının depo ihtiyacı için gerekli çalışmaları yaparak projemizi hazırladık. Çok kısa bir süre içinde onların sıkıntılarına çözüm geliyor.” dedi.

Gerze Balıkçılık kooperatifi, ilk kurulduğu yıldan bu yana toptan ve parekende satış yapıyor. Samsun, Sinop ve Kastamonu gibi çevre illlere de balık gönderen koooperatif bu sıralarda yapılan son derece teknolojik alt yapısıyla tutulan balıkları en taze olarak soframıza sunuyor.

 

Balıkçılık Kooperatiflerinin kuruluş amacı ve yaşantımıza olumlu katkıları:

Balıkçı Kooperatifleri Balıkçılık endüstrisinin gelişimi ve balıkçıların refah seviyesinin iyileştirilmesine odaklanmış, gelir artışı, yaşam standartlarının ve üretimin artırılması gibi hedefler taşıyan, sektördeki avcılık, işleme, yetiştiricilik veya pazarlama faaliyetlerini yürüten ilgililerin bir araya getirdiği bir örgütlenme biçimidir.

Pazarlama, kredi temini, ucuz girdi temini, ortakları adına kefalette bulunmak, taşınır ve taşınmaz mallar edinmek, eğitim hizmeti vermek gibi çeşitli konularda icraatta bulunuyor. Yine ortakların her türlü ihtiyaçlarının temini ve elde edilen su ürünlerinin değerlendirilmesi, su ürünlerinin ihracat ve ithalatı faaliyet alanlarında.










Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerçekci
gerçekci - 13 yıl Önce

cengiz inşaat sağolsun o olmasa gerze nin hali perişan...

banner381
SIRADAKİ HABER