Başkandan basın açıklaması

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, bir gazetede festival ile ilgili yapılan olumsuz eleştiriler üzerine bir basın açıklamasında bulundu.

Başkandan basın açıklaması

Gerze’nin gazetesi olarak bir takım güçler tarafından çıkarıldığı düşünülen bir gazetenin, asıl sahibi ve başyazarı arkadaşın, bir Gerzeli olmasına rağmen, Gerze geleneğindeki insanların sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma alışkanlığını edinememiş olması beni gerçekten üzdü.

Belediye başkanı olduğum günden itibaren her anım, Gerze ve Gerzeli için ne yapabilirim düşüncesiyle geçiyor ve bir o kadar da azimle de çalışıyorum.

Bir an olsun Gerzeli olduğumu unutmadım.

Bu süre içerisinde bir kişi bile; “bize kötü söz söyledi veya hakaret etti.” diyemez. Her vatandaşımın işini kanunlar çerçevesinde halletmeye ve tüm imkânlarımı, vatandaşlarımın lehinde kullanmaya çalışıyorum.

Yaşlandığını düşündüğüm Gerze’yi, imkânların en fazlasını kullanarak sosyal ve kültürel alanda, alt yapı ve üst yapısıyla gençleştirmeye çalışıyorum. Önce insana yatırım yapılması gerektiği inancıyla tüm belediye birimleriyle buna çalışıyoruz.

Sadece göstermelik işler değil, alt yapıya önem veriyorum. 2.5 yıllık belediye başkanlığımda 24 km kanalizasyon, 7 km su hattı yaptık. Önümüzdeki 1 sene içinde de 15 km planladık. Tabiî ki bunlar görevimiz. Ama bunun yanında halkın sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda gereksinimlerini karşılamak da görevlerimizin arasında.

Çağdaş insanların yaşadığı Gerze’nin, çağdaşlık anlamında neler yaptığını tüm Türkiye’ye ve dünya göstererek, düzenlediğimiz tiyatro festivalleri, çocuk şenlikleri ve ramazan etkinlikleriyle, Gerze’nin marka bir ilçe olmasına çalışıyorum.

Yine bunlardan biri olarak düzenlediğimiz bu yılki festivalimize, ilk gününün beraat kandiline denk gelmesi nedeniyle, gecenin anlam ve önemine uygun olarak semazen gösterileri ve ilahilerle başlandı. Diğer günler de dahil olmak üzere binlerce halkımızın izlediği festivalde, 3 gün boyunca esnafımız, işletmecilerimiz kazandı. Misafirlerimiz hoş vakit geçirdi.

Ama aynı gün ülkemizin bütünlüğü için mücadele eden 13 vatan evladımızın şehit olması yüreğimizi yaktı. Son zamanlarda neredeyse her gün ülkemizin bir bölgesinden gelen şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Tüm temennimiz bu kanın bir an önce durması. Daha dün teröristleri Habur sınır kapısında kırmızı halıyla karşılayanların bugün çıkıp da, şehitlerimizin kanı üzerinden siyaset yaparak timsah gözyaşları dökmelerini anlamıyorum. Zaman yas tutma zamanı değildir. Şimdiye kadar uygulanan yanlış politikalarla bu noktaya gelen sorun, yas tutarak ya da diz döverek çözülmez. Böyle bir davranış vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürer. Terörün amacı da budur zaten.

Bir yıl boyunca büyük çabalarla hazırlanmış programı ertelemeyen belediyeyi ve programı seyreden binlerce kişiyi suçlamak, aymaz bir şekilde hedef saptırmaktır.

Bu ülke büyüdükçe, geliştikçe, sosyal kültürel yaşamı artıp eğitimi arttıkça, terörü besleyen kaynaklar kuruyacak, terörün ve teröristin cesareti kırılacaktır.

Bizler canlı ve hareketli olacağız, dik duracağız. Kendine Gerzeli diyen ve bu yazıları yazan kişi gibi de timsah gözyaşları dökmeyeceğiz.


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Berfin Uslu
Berfin Uslu - 13 yıl Önce

İlçemiz için gecesini gündüze katan Belediye başkanı Osman Belovacıklıyı tebrik ederim, Yazıyı yazan zaat sadece protokolde yer alamadığından kaynaklanan bir olaydır. Ön tarafta bir tabure verilseydi umarım mutlu olurdu.

Gerzeli (Karusa)
Gerzeli (Karusa) - 13 yıl Önce

Başkanın söylediklerine aynen katılıyor ve tebrik ediyorum. Yanlış uygulanan politikalar bizi bu günlere getirdi. Yas tutarak bu sorun halledilecekse elbetteki yas tutalım.Artık bu memlekette kan akmasın. Halk çocukları ölmesin. Kökten çözüm getirilsin. Biz acılarımızı yüreğimizde taşıyan onurlu insanlarız Terörün her türlüsüne lanet olsun. .Bir basının siparişiyle yas tutacak kadar ne sahtekarız, ne tarikat mensubuyuz ne de yaşadığımız dünyaya duyarsız kalan vatandaşlarız. .Festival programı birkaçay öncesinden belirlenmiş, ertelenmesi de mümkün olmayan bir durum. Ortalığı karıştırmaktan başka birşey değil yazılanlar. Yas tutmak adına bu basın mensubunun ne yaptığını çok merak ediyiorum. Sen belediye başkanıyla uğraşacağına kendine bir çekidüzen versen çok iyi edersin.

Orhan KONUK
Orhan KONUK - 13 yıl Önce

Bir Gerze'li olarak Başkanımızın çalışmasından çok memnunum.Atatürk mahallesi ilk defa belediye hizmetlerinden bu derece yararlanıyor.Yol kenarlarındaki otlar bile biçildi,şaşırdık.Park yapıldı vs...Gerzeli'nin halinden gerzeli anlar!

koreli
koreli - 13 yıl Önce

bilmem farkettinizmi. bu adam kendi gazetesinde haberler yapıyor. yaptığı haberlerede ilk yorumu kendisi yazıyor:))) duydukki festivalde en ön sıraya oturmak istiyormuş. adamcağız böyüyememiş abisii. kızmayın bu adama yahu :))) bu adam gerzeli değil tabiki. baksanıza gerzeye aykırı işlerin içinde bu adam. SANTRALLERİN FATİHİ bu adam. sen Gerze için ne yaptınki bu zamana kadar. belediye başkanına laf sallıyoprsun . dedimya arkadaş . KOMİK ADAM sın sen.

Ay Yıldız
Ay Yıldız - 13 yıl Önce

Sayın Uysal soyadınız gibi uysal görünseniz de gerçek kişiliğiniz Başkana ve festivalde görevli olan kişilere yazdıklarınız ile ters orantılı görülüyor.peki siz o kadar şehitlerimizi düşünüyodunuz da neden festival alanına gelip ön sıralarda oturma lütfunda bulunup gösteriyi izlediniz ?

nilgün demirel aktaş
nilgün demirel aktaş - 13 yıl Önce

sayın gazeteci amacın başkanımızı karalamak kusura bakma ama daha ne yapsın gerze görmediği şeyleri görüyo bu festival anlık planlanmış değil bir sene öncesinden planlanan bişey ertelemek nasıl olacak nerden bilecek hainlerin pusu kuracağını bu zamana kadar onca şehidimiz verildi hangi büyük konserler iptal oldu hangi tv kapandı sen onlara neden tepkin yok biz bağırıp çağırsakta elimizden ne geliyo sen büyüklerimizi eleştir saygılar ..

misafir2002
misafir2002 - 13 yıl Önce

Sadece Baskan ile değil yada tek bir kalemle yada haberle...gerze denince birlik beraberlik ilk akla gelen.. olmalı boylede davam etmeli onumuzdekı bir sene ıcersınde sadece birlik beraberlikle Köstek olmayıp destek olarak herkez calısmalara destek verirse ve elestiriler anlamlı ve mantıklı yonlerde olursa kımsenın calısma ısteği ümitsizlesmez aksıne yılmadan usanmadan basarıya ulasana kadar zevkle calısır.. ara sıra engeller olsada boyle devam ettii.. tabıkı bunda basınında büyük katkısı var benım takip ettiğim iki yerel basınımız var..ıkısıde gerzeli gerze ve gerzeli için elinden gelenı yapmaya calısıyor zaten taraf tutarak haber yapana haberci denemez görüşler ise tamamen farklıdır.ve goruslere saygıda duyulmalıdır haberci görüşlerini basına yansıtmamalıdır.Başkanımız çalışıyor yada çalışmıyor diyende olabilir ama oncelıkle sunu soylemek ısterım baskanımızın yrınde olsm her haberı takmam onume bakarım haberlerle uğrasana kadar işimle uğrasırım.baskanımıza calısmalarında sonsuz başarılar not ; haberle yıkılan olsa Rte yıkılırdı

hasan karabayır
hasan karabayır - 13 yıl Önce

sen ne yaptın GERZE işin be.sayın başkanımızı eleştiriyon.sinop a nükler santral yapılsın mı dediler sen evet dersin ama bu sinoplu halk istemiyor.gerzeye termik yapılsın mı dediler sen evet dersin gerze halkı bunuda istemiyor.Bu adam tepkisin hep bu konularda tepkisini koydu.sen ne yaptın peki?Koca bir hiç.nie yapmadın ssenn çünnkküüü bii ......... lisin.sen ve senin gibi gerzeli halk çok ii biliyor


banner381
SIRADAKİ HABER