Kardeşleri ölüm bile ayıramadı.

Sinop’un Akliman mevkiinde serinlemek için denize giren ve yaşları 9 ile 12 olan iki kız kardeş boğularak can verdi.

Kardeşleri ölüm bile ayıramadı.

Olay 7 Ağustos Pazar günü saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Almanya'dan Gerze’nin Karlı köyüne tatile geldikleri öğrenilen iki kız kardeş Nurcan (12) ve Fikriye Tuğçe (9) Özay, anneleri Fikriye Özay ile birlikte geldikleri havaalanı karşısındaki kumsal alanda denize girdi.

Dalgaların bir anda yükselmesiyle akıntıya kapılan kız kardeşlerin gözden kaybolması üzerine çevrede bulunan vatandaşlar hemen arama çalışmalarına başladı. Kardeşlerden Tuğçe’nin cansız bedeni yaklaşık 45 dakika sonra denizden çıkartılırken, diğer kız kardeş Nurcan'ı arama çalışmaları Sahil Güvenlik ve diğer arama kurtarma ekiplerince akşam saatlerinde de devam etti. Arama çalışmalarına vatandaşlar da yardımcı oldu. Nurcan Özay'ın cansız bedeni gece saat 22.30 sıralarında Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve 112 Acil Müdahale ekiplerince bulundu. Her iki kardeşin cesedi Sinop Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yapılan otopsilerinin ardından Karlı Köyü’ne getirilen kız kardeşlerin cenazeleri, kılınacak öğle namazının ardından aynı köyde yan yana defnedilecek.

Bu arada kurtarma çalışmalarına katılan ve daha önceden kalp hastası olduğu öğrenilen Osman Aksu adlı vatandaşın da, kurtarma çalışmaları sırasında kalp krizi geçirdiği ve Sinop Atatürk Devlet Hastanesi koroner yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı alınan bilgiler arasında.


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
gurbetçi
gurbetçi - 13 yıl Önce

çok acı,allah ailesine sabır versin

sedat çengel
sedat çengel - 13 yıl Önce

bu açıya nasıl dayanılır bilemem allah ailsine sabır ölen kardeşlerime allahtan rahmet dilerim mekanları cennet olsun

hatice çalık
hatice çalık - 13 yıl Önce

çok zor bir durum. ne söylenebilirki allah sabırlar versin

ibrahim özdemir. almanya
ibrahim özdemir. almanya - 13 yıl Önce

iki kardesinde mekani duragi cennet olsun.annesine ve babasina allah sabir versin.

fatma çapan
fatma çapan - 13 yıl Önce

allah sabır dayanma gücü versin onların ömrünü kalanlara versin rabbim mekanlarını cennet eylesin.. acınızı hep birlikte paylaşıyoruz ifaket saadet abla ve sefer abinin ellerinden öperim acılarını paylaşıyoruz

banner381
SIRADAKİ HABER