Belediyenin bu hizmetinden haberiniz var mı?

İŞKUR hizmetleri, Gerze Belediyesi tarafından da veriliyor.

Belediyenin bu hizmetinden haberiniz var mı?

Türkiye İş Kurumu Sinop İl Müdürlüğü ile Gerze Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokole göre İŞKUR hizmetlerinden yararlanmak amacıyla başvuranlara hizmetler Belediye tarafından sunuluyor.

Bu amaçla Gerze Belediyesi tarafından hizmet noktası yetkilisi olarak görevlendirilen Çevre Mühendisi Uğur Çetin, yaklaşık bir yıldır bu görevi tamamen gönüllülük esasına göre yürütürken çalışana ya da belediyeye her hangi bir ek ücret ödenmiyor.

Yapılan protokol kapsamında İŞKUR, görevleri yerine getirebilmesi için Uğur Çetin’e, e-İŞKUR yazılım programını kullanmak amacıyla eğitim, yetki, teknik destek verirken, danışmanlık hizmeti de sunuyor.

e-İŞKUR portalı üzerinden, iş arayanların kaydını alan ve güncelleyen, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulayan, iş başvurusunu alan ve başvurularını takip eden Uğur Çetin, İşsizlik Sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etme ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulama, işgücü uyum programlarına başvuru yapma ve takip etme, özel sektör işvereninin işgücü talebini alma ve sonuçlandırma gibi işlemlerinin tamamını yürütebiliyor.

Tamamen gizliliğin esas alındığı çalışmalarda, İş arayanlardan ve işverenlerden alınan bilgiler, Kurum hizmetlerinin dışında hiçbir amaç için kullanılmıyor.


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerze'den birisi.....
Gerze'den birisi..... - 13 yıl Önce

Vay be neler öğreniyoruz.....REKLAMLARI İZLEDİNİZ....

banner381
SIRADAKİ HABER