Belovacıklı’dan “Bilgilendirme Toplantısı”

Belediye personeli tarafından kanalizasyon ve belediye çalışmaları hakkında 3 Ekim Perşembe günü saat 17 30 da Kültür ve Sanat Merkezi’nde toplantı yapıldı. Çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla yapılan toplantıya vatandaşların ilgisinin az olması dikkat çekti.

 Belovacıklı’dan “Bilgilendirme Toplantısı”

  Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı konuşmasında,"Hoş geldiniz, herkese saygılar. İsterdim ki bu salon tamamen dolsun, dertleşelim, sorunlarımızı, isteklerimizi konuşalım. Dört buçuk yıldır ben ve çalışma arkadaşlarım mücadele veriyoruz, neredeyse bütün gün mesai yapıyoruz. Amacımız yaşlı ilçemizi gençleştirmek. Bunu yapabilmek için plan ve proje gerekiyor. Bizim şanssızlığımız belediyeyi teslim aldığımızda hiçbir projenin olmamasıydı. İlk işimiz beş yıllık bir plan hazırlamak oldu. Göreve başladığımız ilk aylarda stratejik bir plan hazırladık ve İçişleri Bakanı’na imzalattık. Gerze’nin altyapı sorununu çözmek için çalışmalara başladık. Bunun için kendi çabalarımızla makineler, borular aldık ve 18700 metre kanalizasyon yaptık. Derler ki; akıllı belediye başkanı kanalizasyon işine girmez üstünden görüntü düzeltir. Biz bunu yapmadık. Gerze’yi çağdaş, modern düzeye getirmek için çaba sarf ettik. Çağdaş bir kent işin kanalizasyon şart, niyetimiz kanalizasyon olmayan mahalleri yapmak ve ana merkeze bağlamak. Projelerimize başladığımızdan bu yana yerleşim daha hızlı büyüyor. Buralarda hane başına atık suyun miktarı tespit edilip ona göre yapılıyor. Diyorlar ki; neden büyük borular döşenmiyor? Büyük borularla tıkanmalar olduğunun örneklerini gördük, bunları biz bilemeyiz, mühendislerimiz hesapları yapar ona göre malzeme alınır. Esas amacımız arıtmanın yapılması. Gerze’nin jeolojik yapısı bir takım şeyleri zorlaştırıyor. Ama çalışmalarımız devam ediyor.

Yollarımızı yaptık. Turizm bizim için çok önemli, insanların Gerze’ye gelmesi, tanıması lazım. Gelen iskeleye ve çevresine geliyor. Şimdi ana taşıyıcıları yapmak içinde yolların açılması gerekiyor, maliyeti on buçuk trilyon. Bir şeyleri yapmak gerçekten çok zor, yaz döneminde yapamadık, sonbahara başlayalım bunların yapılması gerek dedik. Bu çalışmalarımızı yapacak olan şirket ihaleyle belirlendi. Belediye Başkanı ihaleyi arkadaşına verdirdi demişler. Ben ihaleyi alan şirket yetkililerini tanımıyorum bile, ihalenin ne zaman yapılacağını bile bilmiyordum. Dört sene mücadele ettim böyle suçlamalar tuhafıma gitti. Gerze’nin modern hale gelmesi için yollar çamur olacak zaman zaman sular kesilecek biraz sabır istiyorum sizden. İlerleyen zamanlarda doğalgaz için de çalışmalarımız olacak. Önce elektrik tesisatlarımız yeryüzünden yerin altına alınacak. Gerze’nin bir kuruşunu ziyan etmeden canla başla çalışıyoruz. Amacımız sadece çocuklarımıza sosyal hayatı olan modern ve çağdaş bir Gerze bırakabilmek, hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın konuşmasının ardından vatandaşların soru ve görüşleri alındı. Pazar yeri, yollar, otopark alanları, şebeke suyu, kanalizasyon ve doğalgaz proje ve çalışmaları hakkında vatandaşların sorularına göre ayrıntılı bilgi verilerek toplantı sona erdi.






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 13:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
cengiz
cengiz - 11 yıl Önce

bizim gerzemiz osman belovacıklı çabalarını görmeli biz görmesek te allahgörüyor

hadi gari
hadi gari - 11 yıl Önce

hadigari sayın başkan eeee sanada bu yakışır bak sana yegepliler yeter.haydi yegepliler alkışlayın başkanınızı demekki senin sözün sadece birkaç kişiye geçiyor

sıkıntı
sıkıntı - 11 yıl Önce

isterdimki salon en azından partililerle dolsaydı seçim öncesinde bu iyi bir hamle olurdu ama başkan sankş biraz yalnız bırakılmış gibi

uğur
uğur - 11 yıl Önce

30 yıllık hayatımda ilk kez bu dönemde gerzede bir şeylerin yapıldığını görmekteyim.ilk kez bir belediye başkanı sadece kaldırım yapmıyor.park yapıyor,yol yapıyor,kanalizasyon yapıyor,kültürel ve sosyal çalışmaları gerçekleştiriyor,eğitime önem veriyor,insanlara değer veriyor.öğretmenevi ve tekel binasını da restore ederse gerze tarihinin en iyi başkanı olarak tarihte adını yazdıracaktır.biz gerzeli gençler olarak bazı insanlar gibi yıkıcı değil yapıcı olarak çalışanın emekçinin yanındayız.

gerzeliyim
gerzeliyim - 11 yıl Önce

belediye başkanı hiç çalışmıyor diyenler hani ne yaptı diyorlarsa allah onları taş eder inş bu zamana kadar gelmiş geçmiş belediye başkanlarının içinde en değil çok çalışan başkan dır ben oy vermedim çalışmaz diye havalanır demiştim ama tam tersi oldu bu seçimde kasinlikle osman başkana oyum particilik yapmayın çalışanı destekleyin yıldırmayın

Mithat TUZCUOĞLU
Mithat TUZCUOĞLU - 11 yıl Önce

rahatsız olanların toplantıya gitmedende başkandan bilgi almaları mümkün bunu herkes bilir.ayrıca toplantıyı duyupta gelmeyenlerin çoğu o dedikoduları yapanlardır.dedikodu yapmayı bırakında ne derdiniz varsa gidin sorun.çözümünüz varsa onuda söyleyin.başkanı savunuyorsun diyorsanız düşüncelerim herkes için geçerli.boş konuşmak yerine verimli olmayı gerze için,geleceğiniz için bir şeyler yapmayı düşünün.işini yapmayanların düşünmesi gereken çok şeyler var.en azından ailesini.

banner381
SIRADAKİ HABER