Bisiklet ile Ülke Turu

Gerze Gündem Haberin özgün habercilik anlayışıyla hayatın içinden kesitleri evlerinize taşımaya devam ediyoruz.

Bisiklet ile Ülke Turu

Tarih Öğretmeni Gülsüm Sayar ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni eşi Önder Sayar bisiklet ile ülkemizin güzelliklerini keşfetmenin tadını çıkarıyorlar.

Gülsüm- Önder Sayar çifti kızları Yaprak Nil ile birlikte 29 Temmuz 2016 Cuma günü memleketleri Adana’dan bisiklet ile yola çıktılar.

31 Temmuz 2016 Pazar günü Samsun’a gelen aile, bu sabah erken saatlerde Gerze’ye vardılar. Onlar gittikleri yerleri tepeden tırnağa gezip tarihini ve kültürünü inceleyerek birçok insanın hayalinde olan Türkiye turunu gerçekleştiriyorlar.

Gülsüm Sayar, “İki sene önce bisiklet ile İzmir’den Hatay’a tüm Ege ve Akdeniz Bölgelerini dolaştık. Kızımız dünyaya geldikten sonra sadece bisiklet ile pedal çevirerek yirmi kilogram verdim. Kızımız Yaprak Nil ile yolculuk boyunca sohbet ediyoruz ve şarkılar söylüyoruz. Çocuğumuzun gelişimi açısından da bu yolculuğun çok faydalı olduğunu düşünüyorum. O da bizimle birlikte pedal çevirmek istiyor mesela. Televizyondan ve birçok olumsuz durumdan kendisini koruyabiliyoruz böylelikle. Her gün öğleden sonra kızımın birkaç saat uyuması için dışarıda dinleniyoruz daha sonra da 130 kilometreye kadar mola vermeden ilerliyoruz. Eşimin yolculuk yaptığımız bisiklet üzerindeki katkısı çok büyük. Herhangi bir sıkıntı ile karşılamazsak buradan önce Sinop’a ardından Amasra ve Bolu’ya geçerek bisiklet serüvenimizi devam ettireceğiz. Ağustos sonu itibariyle de okullar açılacağı için gezimizi sonlandıracağız.” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber: Özge İnce










Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 14:50
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER