Emeğin Bayramını Kutladık.

Ülkenin Her Yerinde Olduğu Gibi 1 Mayısta Sinop’ ta da Alanlar Dopdoluydu.

Emeğin Bayramını Kutladık.

  1 Mayıs İşçi Bayramı adına yakışır bir şekilde kutlandı. Sinop Uğur Mumcu Meydanında yapılması kararlaştırılan kutlamalar için katılımcılar sabahın ilk saatlerinde cezaevi mevkiindeki alanda toplanmaya başladılar. Toplanma merkezindeki manzara gerçekten görülmeye değerdi. Sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, işçiler, memurlar,  çocuklar, vatandaşlar, kimi ararsanız ordaydı. Renk renk flamalar, pankartlar ve dövizler alanı adeta karnaval yerine çevirmişti. Yüzlerde insanın söylediği şarkılar, attıkları sloganlar, deyim yerinde ise Sakarya caddesini inletti.

  Kortej belirlendiği saatte Sakarya Caddesi güzergâhında yürüyüşe başladı. Katılımcıların birlikte söylediği şarkılar ve atılan sloganlar eşliğinde Sakarya Caddesi geçilerek kutlamanın yapılacağı Uğur Mumcu Meydanına gelindi.

  Kutlamalar saat:12.00’ de başladı. Sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri 1 Mayısın işçi sınıfı tarihindeki önemini, işçi sağlığı, iş güvenliği, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hür sendikacılığın önündeki engeller konularındaki sosyal ve ekonomik taleplerini içeren konuşmalarını yaptılar. Konuşmalar alandakilerin attıkları sloganlarla sık sık kesildi. Sinop Emniyetinin aldığı önlemler sayesinde asayişle ilgili hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığı kutlamalar, barış, kardeşlik ve huzur ortamı içersinde alandakilerin şarkılar eşliğinde halaylar çekmesiyle sona erdi.
HABER: Ahmet Özdemir.








































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2012, 15:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerze genç - taşörennnnnn
gerze genç - taşörennnnnn - 12 yıl Önce

oraya çıkıp konuşan gerze belediyesi çalışanı ve sendika temsilcisi özcan bey abimize ve özellikle gerze belediye başkanı osman abimize diyoruz ki: sadece alınmış hakları korumaya çalışmak yerine taşören çalışanlarınızında hak almasını sağlasanız, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyeceğiniz yerde bu kardeşlerimizinde hakları var deseniz ve buna örnek olarak bu uygulamaya gerze belediyesi taşörenlerinden başlasanız iyi olmaz mıydı... ama öyle fukarayı sahiplenecek idealist adam nerde. herkez kendi çorbasına bakıyor. saygılarımızla gerze-genç platformu.

gerze genç
gerze genç - 12 yıl Önce

sayın yoğurtçu lütfen ilkeli bir haberciliği benimsediğinizi gösterin ve deminki yorumumuzu yayınlayın

banner381
SIRADAKİ HABER