Engin Altay sorularına cevap bulamadı.

CHP. Sinop milletvekili Engin Altay TBMM başkanlığına başbakanın cevaplaması için verdiği soru önergesine hala herhangi bir yanıt verilmedi.

Engin Altay sorularına cevap bulamadı.
CHP. Sinop milletvekili Engin Altay, Yaykıldaki olaylar yüzünden TBMM başkanlığına başbakanın cevaplaması için verdiği soru önergesine hala herhangi bir yanıt verilmedi. Engin Altayın soru önergesi şu şekilde:

09 Eylül 2011

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. maddeleri uyarınca Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

                                                                                                          Engin ALTAY

                                                                                                          Sinop Milletvekili

 

 

            5 Eylül 2011 tarihinde Sinop İli Gerze İlçesi Yaykıl köyünde yurttaşlarımıza karşı devlet güçlerinin uyguladığı orantısız şiddet, Sinop’ta yıllardır olumlu şekilde yaşanılan devlet-vatandaş iklimine büyük zarar vermiştir. Halkın, sivil toplum kuruluşlarının ve hatta hemen hemen tüm siyasi partilerin de karşı olduğu, yöremizde istemediği bir termik santrali kurmak için gösterilen cebir ve şiddeti savunmak hiçbir demokrasi normu ile bağdaştırılamaz. Hiçbir mazeret ve gerekçe kadın, çocuk ve yaşlılara şiddet uygulanmasını meşru kılmaz.

 

1.       Gerze halkının ithal kömür kaynaklı, çevreye ve kendine uzun yıllar kalıcı zararlar vereceği bir termik santrale demokratik bir çevre duyarlılığı ve bilinciyle karşı çıkması hükümetinizin ileri demokrasi anlayışıyla örtüşmemekte midir?

2.       Her seçim ortamında baskın bir şekilde dile getirdiğiniz ileri demokrasi, milli iradenin üstünlüğü söylemleri, hangi gerekçeyle Gerze’de göz ardı edilmiştir?

3.       Kolluk güçlerinin halkın üstüne bölücü terör örgütü mensuplarına göstermediği sertliği     (panzer, mermi, biber gazı vb), yaşlı, çocuk, kadın ayrımı gözetmeksizin sadece gelecek kuşaklarını düşünen masum insanlara göstermesinin talimatını kim vermiştir?

4.       “Halkımız referandum kültürüne alışacaktır” söyleminizin ilk icraatını Gerze İlçesi Yaykıl Köyü Çakıroğlu mevkiinde kurulması planlanan termik santralin yapılıp yapılmamasını oylatmak suretiyle gösterebilir misiniz?

5.       Halkın, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin yapımına karşı çıktığı ısrarı halinde telafisi imkânsız büyük acıların yaşanacağı şimdiden belli olan bu projeyi durdurmayı düşünüyor musunuz?


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
erdi yılmaz
erdi yılmaz - 13 yıl Önce

genel başkanınızın vermiş oldu irticai faliyet gösteren yayın yapan oda tv ye gösterdigi destek bunun en güzel örnegidir ülke evet şehitlerine aglıyor allah ailelere sabır versin şuan halkımız o kadar sag duyuluki ama sizin gibler hep halkı probaganda aleti olarak kulanıp siyasi emellerine alet etmiştir pkk şuan iç parçalanma yaşıyor son rollerini oynuyor siz nerden biliyorsunuz devletin pkk gösterdigi sertligi kaç kere gittiniz güneydoguya halkı kışkırtmaya ne hakınız var hala erkenokoncularla iş biriligi içersinde oldunuzu halkda biliyor halkı bu kadar sabite almayın lütven inanıyorumki şu hükümet giitkden sonra kaza ile siz hükümetin başına gelirseniz bu ülke osmanlı zamanında son dönemlerde yaşadıgı gerileme dönemini yaşıycakdır

banner381
SIRADAKİ HABER