Geruze Otele haciz şoku

Gerze Belediyesi’nin kira alacaklarından dolayı Geruze Otel’de haciz işlemleri başladı.

Geruze Otele haciz şoku

Bugün sabah saatlerinde ellerindeki mahkeme kararıyla Geruze Otel’e gelen haciz memurları eşyaları kamyona yüklerken, çalışanlar ve müşteriler büyük şok yaşadı.

36 standart oda ve 3 suit oda olmak üzere toplam 39 odada 78 yatak kapasitesiyle 5 yıldır faaliyet gösteren Geruze Otel, bugün itibariyle müşterilerine kapılarını kapatmak zorunda kaldı.

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Geruze Otel işletmesinin 4 yıldır kirasını ödemediğini, buna rağmen İller Bankasının hala otelinin yapımı nedeniyle belediye gelirlerinden kesinti yaptığını söyledi.

Bir çok defa uyarı yapılmasına rağmen ödemenin yapılmaması nedeniyle belediye avukatlarının devreye girmesiyle haciz işlemlerinin başlatıldığını söyleyen Osman Belovacıklı, “Biz her zaman esnafımızın yanında olduk. Ama artık zarar bizi de aşıyor. O yüzden de böyle bir yola başvurmak zorunda kaldık.” dedi.

Yaşanan olaylardan sonra telefonla ulaştığımız Geruze Otel’in işletmecisi Hasan Vehbi Ersoy, yaşanan olayın sadece kendisine değil bütün Gerze’ye zarar vereceğini söyledi.

Gerze’de turizm alanında hizmet veren diğer işletmeler gibi kendisinin de sürekli zararına faaliyet göstermeye çalıştığını belirten Ersoy, “Ben oteli atıl bir durumdan aldım ve bugünlere getirdim. Milyonlarla ifade edilecek kadar paralar harcadım. Onlarca insana istihdam sağladım. Daha sonra geçici tapu verilmemesi nedeniyle belediyeyle mahkemelik olduk. Her türlü zarara rağmen, Gerze’nin böyle bir tesise ihtiyacı olduğu için sürekli ayakta tutmaya çalıştım, ayakta tutmak için de mücadeleme devam edeceğim.” dedi.


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 12 yıl Önce

hayırlı olsun borç harçla geçmezdi daha güçlü bir yatırımcıyla geruze otelin sinop'un incisi olması dileğiyle..............

hüseyin şensoy
hüseyin şensoy - 12 yıl Önce

hasan vehbi ersoy, varlığın gerzeme daha çok zarar veriyor.....

57,5
57,5 - 12 yıl Önce

slm ben sayın belediye baskanımıza soruyorum . Sayın Osman Belovacıklı varolan borcun 500bin tl olduğu söyleniyor siz bu kadar borcu nasıl yaptıra biliyorsunuz borc buraya gelene kadar neredeydiniz. sonucta belidiye bir kamu kuruluşu bu borcu yani acığı nasıl kapatacaksınız ?

h.a.
h.a. - 12 yıl Önce

iki konu üzerinde duracağım.
1- hasan vehbi bey başka kapıya olmamam daha hayırlıdır. bence.
2- Belediye başkanımız severim kendisini hasan beye bu kadar fırsat verdiğine kızıyordum zengin kollanıyor diyordum isabet olmuş hasancığıma.......hı.

mehmet genış
mehmet genış - 12 yıl Önce

yorumlara bakıyorum bır ınsana camur atmak ne kadar kolay hasan arkadaşımız hakkında cok kotu laflar soyleyıp bırden ınfazını verıyorsunuz soruyorum beledıye başkanı gelıpte bırtek tl sı nasıp olmuşmu ama o festıvallerde 20 bın tl verıp sanatcı getırırken kımseden ses soluk yok. vede otelın ust kullanım hakkını vermesı gerekıyordu bunu veremedı hatta fazladan 800 bıntl orda yatırım yapıldı bunu başkan bılıyodu anlaşma yoluna gıdılecektı başkan bunu yanaştı sonradanda vazgectı ama bız nedenını bılıyoruz olsun bunlarda gecer hak yerını bulur boyle devam ederse cok seyler gerzede yersıne doner ama bundan gerze ılerde cok seyler kazanacakyır

erdi yılmaz-istanbul
erdi yılmaz-istanbul - 12 yıl Önce

gerzenin en iyi otellerinden biri idi gerze truzmi açısındanda iyi bir konum sergiliyordu tekl sucu siyasi olup termikçilere destesk vermesi oldu gerze için büyük kayıp

vatandaş
vatandaş - 12 yıl Önce

böyle oluca belliydi.. ayyy çok üzüldüm

ESKİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
ESKİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ - 12 yıl Önce

OTEL YAPİŞLET ANLAŞMASINDAN DOLAYI 5 YIL KİRA DAN MUAF.NE KRASI VE BORCU AMAÇ NE BAŞKA KONULARIN KİN VE NEFRETİ İLE HASANA DEĞİL GERZEYE BUNU YAPMAYA HAKKIN YOK OSMAN BAŞKAN BAĞCIYI DÖVÜP BAĞIDA TELEF ETMEK BELEDİYEYE VE GERZEYE NE FAYDA GETİRECEKKKK.OTELİ YAPİŞLET İLE GERZEYE KAZANDIRIRKEN GÜZEL HEYEN VE SEVİNÇ YAŞAMIŞTIM ŞİMDİ İSE ÇOK ÜZÜLÜYORUM.BAZI GÜZEL İŞLER YAPIYOSUN AMA BAZI KONULARI VE SÜREÇLERİNİ YÖNETEMİYOSUN OSMAN BAŞKAN GERZEYE KÖTÜLÜK YAPTIN


banner381
SIRADAKİ HABER