Haftanın Meyvesi Kudret Narı

Çevre köylerimizden sebze ve meyve üreticileri tarafından yetiştirilen organik ürünler erken saatlerde pazardaki yerini aldı.

Haftanın Meyvesi Kudret Narı

  İlçemizde Pazartesi günleri yerel, Cuma günleri haftalık genel pazar kurulmakta. Pazarda yakın köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yetiştirdiği organik sebze ve meyveler tezgahları süslerken, yetiştirilmesinde katkı kullanmadan doğal seyrinde yetiştirilmesi sonucunda ürünler bütün güzelliğiyle albenisini yükseltmekte.

  Daha önce pazarımızda görmediğimiz “Kudret Narı” dikkatleri üstüne çekmekte, Yararlarının saymakla bitmediği meyvenin en belirgin özelliğinin mide yaralarına ve diğer yaralara faydalı olması olarak yetiştiricisi tarafından anlatılmakta. Tanesinin 1 TL’den satıldığı meyve, hakiki zeytinyağında 40 gün bekletildikten sonra suyunun içilmesiyle dertlere devam olduğu vurgulanmakta.

  Pazar gezisi sonrası sebze ve meyve fiyatları şöyle sıralanmakta, fasulye 3 TL, yumurta 50 Krş, salatalık 1 TL, uvaz 2.50 Krş, tereyağı 20 TL, incir 2 TL, armut 2 TL, ceviz 10 TL, yoğurt 2.50 Krş, kuşburnu, patlıcan, domates, pırasa, mısır, üzüm, kıvırcık, ak kabak 2 TL, kızılcık, ıspanak 3 TL, erişte, tarhana, fındık 7 TL olarak satılmakta ise de pazarlıkta yapılmakta.















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 13:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
defne
defne - 11 yıl Önce

görüntüler süper yalnız

ismail  cansever
ismail cansever - 11 yıl Önce

gezmediğim yer kalmadı bu ülkede beğendiğimyer ınsanıyla doğasiyla gerze olmuştur yanliz bırını beğenmedım belkım sızın madenı iftıharınız beledıye başkanınız nedense o partıdekı ınsanlara mail atsaniz bıle sıze dömuyolar sızın başkanda boyle bence

banner381
SIRADAKİ HABER