Pasaport müracaatına dikkat

Pasaport Müracaatında Bulunacak Vatandaşlarımızın Dikkatine

Pasaport müracaatına dikkat

  Bilindiği üzere Pasaport Tanzim Sistemi normal sürecinde pasaport talepleri 2(iki) gün içersinde karşılanmaktaydı, ancak günümüzde bu süreç 12(oniki ) güne çıkmış, teknik nedenlerden dolayı bu yılın sonuna kadar bu sürecin 30(otuz)-(40) güne kadar çıkma ihtimali dahilinde bulunmaktadır.

www.epasaport.gov.tr internet adresinden Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından 23.05.2012 tarihli Umuma Mahsus Pasaport Müracaatında Bulunacak Vatandaşlarımızın Dikkatine!!! Başlığı altında “Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünden temin edilen umuma mahsus (bordo) pasaport defterlerinin sevkiyatında yaşanan sıkıntılardan dolayı umuma mahsus pasaport tanziminde ve gönderilmesinde gecikmeler yaşanmaktadır. Umuma mahsus pasaport müracaatında bulunan vatandaşlarımızın planladıkları seyahatten en az 1(bir) ay önce müracaatlarını yapmaları faydalı olacaktır. Diğer pasaport türlerinde herhangi bir sıkıntı bulunmamakta olup gelen müracaatlar aynı gün içinde tanzim edilerek vatandaşlarımızın müracaat esnasında vermiş oldukları adreslere gönderilmek üzere PTT’ ye teslim edilmektedir. Umuma mahsus pasaport tanzimi normale döndüğünde ayrıca bilgi verilecektir” denilmiştir.

Acil durumda bulunan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla acil tanzim ünitesinin Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulduğu, müracaat esnasında yurt dışına acil çıkması gerektiğini bildiren ve durumunu(uçak bileti, hastalık, vefat, vize randevusu v.b.)belgeleyen vatandaşlarımızın pasaport müracaatları alındıktan sonra pasaport müracaatlarının karşılanmaya çalışılacağı, Vatandaşlarımıza saygı ile duyurulur.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2012, 13:02
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER