Taş, Kerbela'yı Anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi Gerze Belediye Başkan Adayı Sayın Ayhan TAŞ’ın, “Hz Hüseyin Efendimizin Kerbela’da şehit edilişinin hicri 1374. yıldönümü” münasebetiyle yayınlamış olduğu mesaj.

Taş, Kerbela'yı Anlattı

Bugün; içerisinde bulunduğumuz "Mah-ı Muharrem", yüreği Ehl-i Beyt sevgisiyle tutuşan her Müslüman’ın mahzun olduğu, acısının manen tazelendiği bir matem ve muhasebe günüdür.

Zira bugün; Yüce Peygamberimizin torunu, dava ve aşk adamı, ayeti kerimeyle Allah övgüsüne mazhar olmuş Ehlibeyt’in gül yüzü, Hz. Hüseyin efendimizin şehit edilişinin hicri 1374. yıldönümüdür.

Bugün; âlemlerin yüzü suyu hürmetine yaratıldığı ve Cenabı-ı Hakk’ın ‘Habibim’ dediği Hz. Muhammed efendimizin, öperek, koklayarak sevdiği ve omzunda taşıdığı sevgili torunu İmam Hüseyin'in, ‘Kerbelâ’ denilen yerde, ailesinin ve sadık dostlarının kin, intikam ve iktidar hırsıyla insanlığını kaybetmiş olan Yezit ve askerleri tarafından şehit edildiği gündür.

Hz. Hüseyin'in zulme başkaldırışı aynı zaman da, Allah'a olan sorumluluğun, iman ve tevekkülün, rıza ve teslimiyetin; Yezid’in dünya hırsına tercihidir.

Kerbela olayı, bir izzet mücadelesidir. İzzet sahibi olanların, zillet çukurunda boğulanlara galebe çalmasıdır.  Bu mücadele; bir taht kavgası değildir. Bu direniş; Peygamber makamını haksız bir şekilde, zorla ve hileyle gasp etmiş olan İslam düşmanını o makamdan indirerek, Müslümanların Kur’an’ın ve Yüce Elçi’nin izinden yürümesini sağlayacak cesaretli bir adımın, adıdır.

Mücadelesi ve dökülen mukaddes kanlarıyla kıyamet gününe kadar, dünya Müslümanlarına onurlu ve hür yaşamanın yolunu açan şehitler şehidi Hz. Hüseyin için yüzyıllardır söylenen mersiyeler, yakılan ağıtlar bir istiklal bayrağı gibi gönüllerde ve gönderlerde dalgalanmaya devam edecektir.

O şehit oldu. Sonuçta kazanan ve yükselen hak oldu. Yerle yeksan olan, batan da batıl oldu. Kan kılıca galip geldi. Şehitler kanı ölümsüzleşti. Destan oldu. Mazlumların elinde hürriyet bayrağı, dillerinde özgürlük marşı oldu.

Asırlardır tazeliğini koruyan, Allah yolunda verilmiş bu kutlu davanın şehidi ve şehitleri hakkında onları layıkıyla anlatmak elbette mümkün değildir. Ancak Onları hatırlamak ve yolunda olmak sığınacağımız yegâne kapıdır.

Allah’ın rahmet, mağfiret ve selamı Peygamber ve Ehl-i beyt dostlarıyla, şehitler şehidi Hz. Hüseyin ve onun gibi tüm Türk-İslam şehitlerinin üzerine olsun. Selam olsun tüm Türk-İslam şehitlerine.

 Allah’ın laneti ise kıyamet gününe kadar başta Yezit ve yandaşları olmak üzere çağımızın tüm zalimlerin üzerine olsun.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2013, 10:50
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER