16 Kasım Kader Günü

Ak Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, “Demokrasinin gereğini yapıyoruz. Çünkü biz Ak Partiliyiz” dedi.

16 Kasım Kader Günü

  Ak Parti 16 Kasım cumartesi günü saat 10.00' da 680 Ak Parti mensubu ile temayül yoklaması yapacak. Aşıklar düğün salonunda gerçekleştirilecek olan temayül yoklaması basına ve kamuoyuna açık olarak yapılacak. Temayül Yoklaması için oy kullanacak olan 680 kişi Ak Parti İl Başkanı ve İl Yönetim kurulu üyeleri, Milletvekili,İlçe Başkanları ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, Ak Partili Belediye Başkanları, İl ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinden oluşuyor. 

Konu İle ilgili bir açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak Sinop Merkez ve tüm ilçe belediye başkanlığı adaylığı için 33 aday adayının yarıştığını belirterek 16 kasım cumartesi günü yapılacak olan temayül yoklaması ile mahalli seçimlere giden yolda  bir sürecin daha tamamlanmış olacağını söyledi. Ak Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak temayül yoklaması sonuçlarının Genel Merkez tarafından değerlendirileceğini de belirterek “ Genel merkezimiz sadece temayül sonuçlarına göre de belirleme yapmayacaktır.. Çünkü genel merkezimiz İl il , ilçe ilçe kamuoyu yoklamaları da yapmaktadır. Kamuoyu yoklamaları ve temayül yoklaması sonuçları Genel Merkezimizde birlikte değerlendirilerek adaylarımız açıklanmaktadır” şeklinde konuştu.

Ak Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak’ın yaptığı açıklamaya göre Belediye Başkanlığı için Ak Parti’ye aday adaylığı başvurusunda bulunanların listesi şöyle; Sinop Merkez:  Hamza İnce, Yakup Üçüncüoğlu, Feridun Yalnız, Ayşe Serpil Yıldız  Ayancık : Ayhan Ergün, Bayram Ali Kalafat, Orhan Apul, Recep Ak  Boyabat: Mehmet Taştekin, Mehmet Hüseyin Maviş, Nuri Mehmet Kara, Şefik Çakıcı  Dikmen: Ahmet Kalafat, Şevket Kapıcı, Murat Akça  Durağan: Hasan Şakir Sarı, Ahmet Kılıçaslan, Ahmet Usta  Erfelek: Vecdi Yeni, Zeynel Kalyoncu, İbrahim Felek  Gerze: Hüseyin Güleryüz, Abdullah Çelik, Cevat Şensoy  Saraydüzü: Hasan Peker, Suat Öztürk  Türkeli: Şirvan Ünal, Sebahattin Özcan, Mustafa Özoğul, İlkay Yolaçan, Mustafa Özcan, Mehmet Çetinkaya, Dursun Demirel

Ak Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak “Halka ve Partililere sormak Demokrasinin gereğidir.”

AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak  “ Parti içi demokrasinin en geniş şekliyle uygulandığı tek parti Ak Parti’dir “ dedi. Ak Parti İl Başkanı Tokmak “ aday belirlemede ‘ben istedim oldu ‘ anlayışı değil, ‘ parti mensupları ve halk istedi oldu ‘ anlayışı partimizce benimsenmiştir. Bu da Ak Parti’nin demokrasiye olan inancıdır, halka ve teşkilata olan inancıdır.” Şeklinde konuştu. İl ve İlçe Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 33 Ak Partilinin başvuruda bulunduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak Belediye meclisi ve İl Genel meclisi için de Ak Parti’ye yüzlerce başvuru olduğunu belirterek “ Bu durum partimize inancın eseridir. Belediye Başkanlıkları ve İl Genel meclisi ile Belediye meclislerine aday adayı olan her bir arkadaşım talip oldukları görevlerin üstesinden gelebilecek kişilerdir. Her biri birbirinden değerlidir. Belediye Başkanlığı için Cumartesi günü yapılacak olan temayül yoklamasında her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum.” dedi. 

Ak Parti’nin adaylarını belirlemek için temayül yoklaması ve kamuoyu yoklaması yaptığını hatırlatan Ak Parti İl Başkanı Cengiz tokmak “ demokrasiye ve demokrasinin kurallarına inanmak gerekir. Partililerin görüşlerini eğilimlerini bilmek gerekir. Ama bunun yanı sıra halk ne diyor diye halka da sormak gerekir. Nihayetinde halk kendi yaşadığı bölgeyi 5 yıl süre ile yönetecek başkanını seçecektir. Bu anlamı ile söz sahibi olması gerekir. İşte bu nedenlerle Ak Pati hem halka hem de partililerine soruyor, danışıyor, adayını belirliyor. İşte demokrasinin gereği budur ve Ak Parti örnek bir şekilde bu gereği yerine getirmektedir “ dedi.

 

Kaynak: Vitrin Haber.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013, 21:31
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER