Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatır.

Gerze Halk Eğitim Merkezi, 2011- 2012 öğretim yılına hızlı başladı.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatır.

Gerze Halk Eğitim Merkezi, bu yıl yapacakları çalışmalar hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Açıklama şu şekilde:

2011-2012
öğretim yılına başladığımız bu günlerde Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tüm hazırlıklarını tamamlamıştır. Binamızın lüzumlu alanları boyanmış, atölye ve dersliklerimizin fiziki ihtiyaçları giderilmiş ve Merkezimiz öğretim ve kültür faaliyetlerine hazır hale getirilmiştir.

Açılacak kurslarımız planlanmış ( Açılan kurslar için tıklayın. )ve kurs yerleri düzenlenmiştir. Öğretmenlerimizin alanlarına göre açacakları kursların planlan hazırlatılmıştır. Usta Öğreticilerin başvurulan alınmıştır. Köylerimizde yaşayan insan sayısının azlığı nedeniyle bu yıl sadece Karlı Köyünde ve Karlı TOBB İlköğretim Okulu'nun uygun bir dersliğinde ahşap boyama, yağlı boya ve tezhip kurslarının açılması planlanmıştır.

www.gerzehem.k 12.tr resmi internet adresimizden açılması planlanan kurslarla ilgili ilişikteki liste yayınlanmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün uygun görmesi halinde ve en az 12 kişinin başvurması durumunda listede yazılı olan kurslar açılabilecektir. Yetişkin Gerze halkının ihtiyaç duyduğu bir çok alanda belirlenen kursları açabilmemiz için basınımızın desteğine ihtiyacımız vardır.

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2010-2011 öğretim yılında ilçemizi ve ilimizi hem ulusal hem de uluslararası alanda başarıyla temsil ettik. Öğretim yılı boyunca merkezimizde 204 kurs açıldı ve bu kurslarımıza 3287 vatandaşımız katıldı. Müzik, spor ve hazırlayıcı kurslar olarak değişik enstrüman, halk oyunları ve koro kursları ile bir çok çeşitli spor branşında 146 kurs açıldı. Mesleki ve teknik kurslar bağlamında nakış, trikotaj, çocuk bakım elemanı, bilgisayarlı muhasebe, dokuma, kuaförlük, giyim, sanayi makinesi kullanımı, bilgisayar, kalorifer ateşçiliği, çini işlemeciliği, aşçılık, ahşap boyama ve özellikle ilçemiz sınırlarında faaliyet gösteren işletmelere yönelik olarak İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı alanlarında 58 kurs açıldı. Uluslararası EMİTT 2011 (Doğu Akdeniz Ticaret ve Turizm) Fuarında dokuma ürünlerimiz görücüye çıktı. Gerze Belediyesinin organizasyonunda yapılan 1.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'nde Halk Oyunları alanında ilçemiz temsil edildi. İçinde çocuk defilesinin de bulunduğu Pamuk Şekeri Çocuk Şöleni ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na şeker tadınca bir gün katılmış oldu. Gerzeli gençlerden oluşan Halk Tiyatrosu topluluğumuz "Makine" adlı oyunla Gerze'de ve diğer ilçelerde sahne aldı ve büyük beğeni ile izlendi. İlçemizde ve ilimizde ilk defa halkımızdan oluşan Çok Sesli Koromuz oluşturuldu ve ilçemizde konser verdi.

Yıl Sonu sergimiz, önceki yıllardan farklı olarak İskele meydanında yapıldı. Sergilenen ürünlerimiz halkımız tarafından ilgiyle gezildi. Giyim ve dokuma kurslarımızın birlikte hazırladıkları "Tezgahın Dokuma Düşü" adlı defileye büyük bir katılım oldu. Defilemizin en önemli özelliği %100 yerli oluşudur. Yerli ketenden elde edilen ipliklerle kendi atölyemizde kendi tezgahlarımızda dokunan kumaşlarımızdan giyim atölyemizde yine bize ait modern tasarımlar oluşturulmuştur.

7 Ekim 2011 Cuma akşamı saat 20:00 'dan itibaren "Tezgahın Dokuma Düşü" adlı defilemiz ile Uluslararası katılımcıların iştirak edeceği ilçemiz ve ilimiz temsil edilecektir. Kısa adı KATUDER olan Karadeniz Kültür Varlıklarını Koruma ve Turizm Derneği tarafından 06-09 Ekim tarihlerinde l.si düzenlenecek olan Uluslararası Karadeniz Kültür Kongresi'ne Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak hem organizasyon hem de etkinlik anlamında destek olmaktayız. Sinop ilimiz yöresel kumaşlarımızdan oluşan modern tasarımlarımızın sunulacağı defile ile en iyi biçimde tanıtılacaktır. Defilemizde Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulu kız öğrencileri manken olarak ürünlerimizi sunacaklardır. Karadeniz bölgesinin diğer illerinin de kendilerini tanıtacakları kongrede Sinop ilimizin tanıtımını yapmak ve sorumluluğunun tarafımıza Valiliğimizce tevcih edilmesi bizleri onurlandırmıştır.

Başarılı çalışmalarımızın her aşamasında bizimle birlikte olan başta Kaymakamımız Sayın Metin KUBİLAY Beyefendi olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet GENÇ'e, Şube Müdürümüz Süleyman GÜMÜŞ ve M.Necip VARDAL'a, Belediye Başkanlarına, ilçemizdeki kurum ve kuruluşların yönetici ve çalışanlarına ve özellikle kurumumun idarecilerine, öğretmen, usta öğretici, memur ve diğer çalışanlarına şükranlarımı arz ederim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


















Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER