Amatör imkanlarla profesyonel yardım operasyonu

Sinop’un Dikmen İlçesi Sepetcioğlu köyü mevkiinde karayollunun kenarından uçuruma kendini atarak intihar girişiminde bulunan genç kadın, eğitimli vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Tokat’ta hemşirelik yaptığı öğrenilen ve bayram tatilini Gerze’de geçiren S. D. (31), dönüş yolunda aracı durdurarak bir anda kendini yaklaşık 100 metrelik uçurumdan aşağıya bıraktı.

Otların ve ağaçların etkisiyle daha fazla aşağı düşmekten şans eseri kurtulan genç kadına yolun yaklaşık 35 metre altında baygın haldeyken ulaşan 2 vatandaşın eğitimli olması can kaybının önüne geçti.

Olay sırasında oradan geçmekte olan ve bir firmanın dağıtım elemanı olarak çalışan Nuri Başokur ve Halit Sancar, yanlarında bulunan halatlar yardımıyla yaralıya ilk ulaşan kişiler oldular.

Gerze Devlet Hastanesine ait ambulansın kısa sürede olay yerine ulaşmasıyla kritik operasyon başladı.

Yaralının daha fazla zarar görmemesi için sıkıca sedyeye bağlanması ve yukarıya çıkarılması sırasında nefesler tutuldu. Kurtarma ekibinin profesyonelce davranışı neticesinde yaralı güvenli bir şekilde uçurumdan çıkarılarak ambulansa yerleştirildi ve Gerze Devlet Hastanesine ulaştırıldı.
Hastanede yapılan tetkik ve müdahalelerin ardından müşahade altında tutulan S.D.'nin, genel durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2012, 12:32
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER