Gerze’de ev ve işyerlerini su bastı.

Gece boyunca etkili olan sağanak yağış nedeniyle Gerze'de onlarca ev ve işyeri sular altına kaldı.

Gerze’de ev ve işyerlerini su bastı.

Gerze’de gece yarısı başlayan sağanak yağış bazı mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi. Sabaha kadar aralıklarla süren sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Özellikle 19 Mayıs Mahallesi'nde etkili olan su baskınlarından yaklaşık 10-15 ev ve işyeri zarar gördü. Sabahın erken saatlerinden itibaren su baskınlarının etkili olduğu 19 Mayıs Mahallesi, Çarşı Mahallesinin Samsun Caddesi ve Beyaz Balina Sokak üzerinde belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı. Baskının yaşandığı ev ve işyerinden vidanjörler ile sular boşaltılıyor.

Su baskınlarından en çok 19 Mayıs Mahallesi Sinop karayolu üzerindeki Cemal Altunel’e ait işyeri etkilendi. Mahallenin üst kesimlerinden akan sular binanın alt katında birikerek 2 metre yüksekliğe ulaştı.

Çarşı Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde bulunan ev ve işyerleri de su baskınlarında nasibini aldı. Gerze Belediyesi mahallede su tahliyesi işlemlerine başladı. Pompalar aracılığı ile biriken sular tahliye edildi. Baskınlardan etkilenen Çarşı Mahallesi Zenginler sitesindeki vatandaşlar korkudan evlerine giremedi. Sabaha kadar ayakta bekleyen vatandaşlar günün ağarması ile birlikte temizlik çalışmasına başladı.

Olaylarda yaralanma ve can kaybı yaşanmaması tek teselliydi





Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
TARIK
TARIK - 13 yıl Önce

MUSTAFA ABİ BİZİM EV KİRALIK BU İŞLEDE İLGİLENİYORMUŞSUNUZ
YARDIMCI OLABİLİRSİN HERHALDE
KOMÜSYONU NASIL ALIYORSUNUZ
GELEYİMDE GÖRÜŞELİM

Tel: 0 546 243 94 07
Ara veya büroya gelin

banner381
SIRADAKİ HABER