Emeğin Bayramı Kutlandı

Sinop’ta son derece yoğun bir katılım ile gerçekleşen kutlamalar sakin ve olaysız geçti.

Emeğin Bayramı Kutlandı

  Dünyada ilk kez 1886 yılında, ülkemizde ise 1906 yılında kutlanmaya başlayan 1 Mayıs İşçi Bayramı Sinop’ta son derece kalabalık bir kitlenin katılımı ve bir ölçüde de büyük bir coşku ile kutlandı.

  Toplanma yeri olarak belirlenen eski garaj yanındaki alanda erken saatlerde yerlerini almaya başlayan sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve işçiler saat 12.00’de kortej düzenine geçerek sloganlar, marşlar ve şarkılar eşliğinde Sakarya caddesi istikametinde yürüyüşe geçtiler. Hükümetin iş güvenliği, işçi sağlığı ve ücret politikalarını eleştiren söylemleri ile yürüyüşlerine devam eden katılımcılar burada İstanbul Taksim’ de yaşanan olayları 5 dakikalık bir oturma eylemi ile protesto ettiler. Emniyetin en üst düzeyde güvenlik önlemlerini aldığı yürüyüşte her hangi bir olay çıkmadı. Kortej yürüyüşüne devam ederek Uğur Mumcu Meydanına üst aramasından geçirilerek alana alındı.

Burada tertip komitesi temsilcilerinin 1 Mayıs’ın dünü ve bugünü ile ilgili tarihsel süreci içeren konuşmaları ile hükümetin iş ve işçi dünyasına bakışını çeşitli yönleri ile eleştiren konuşmalardan sonra katılımcıların türküler eşliğinde horon tepmesi ile bu yıl ki kutlamalar olaysız bir şekilde sona erdi.
Haber: Nurgül Gençay

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2013, 10:18
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER