Sağlığımız İkinci Planda

Sigaranın zararları ile ilgili olarak yapılan konferans sönük geçti.

Sağlığımız İkinci Planda

  Gerze Kaymakamlığınca düzenlenen konuşmacı olarak Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Bşk. Prof. Dr. Sedat Demircan ve kardeşi Zonguldak Bülent Ecevit Tıp Fakültesi Dekan yrd. Doç. Dr. Nejat Demircan’ ın katıldığı “Sigaranın Zararları ve Akciğer Kanseri” konulu konferansa katılım, sağlığımıza önem göstermediğimizi  bir kez daha gözler önüne sermemiz açısından son derece çarpıcı bir örnekti.

  Kaymakamlıkça 04 Mayıs 2013 günü saat 14.00 de Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen konferansa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil İsa Çelik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu, okul müdürleri ve çok az sayıda izleyici katıldı.

  Sağlık çalışanı Gökhan Çakır’ın sunumu ile başlayan konferans saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'mızın okunması ve konuşmacıların özgeçmişleri hakkında katılımcıların bilgilendirilmeleri ile devam etti.

  Kardeş iki tıp insanı Sedat ve Nejat Demircan kardeşler yaptıkları konuşmalarda; sigaranın toplumsal hayata olan zararları, tütün kullanımı ve tarihçesi, nikotin, sigaranın insan vücudundaki genel etkileri, akciğer kanserinin bölgesel dağılımı, akciğer kanserini tetikleyen faktörler ve kanser riskinin azaltılması için yapılması gerekenler hakkında katılımcılara açıklamalarda bulundular.

  Konferansın sonunda Prof Dr. Sedat Demircan’a plaketini salonda dinleyici olarak bulunan ilkokul öğretmeni Cemal Demirkıran verirken, böylesine önemli iki tıp adamının verdiği konferansa olan katılımın düşüklüğü konusunda sitemlerini dile getirdi. Doç. Dr. Nejat Demircan’a ise ödülü İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil İsa Çelik tarafından verildi.

Plaket takdiminin ardından konferans sona erdi.























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2013, 15:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
deniz
deniz - 11 yıl Önce

katılımın az olması gayet normal bir durum.sigaranın zararlarını bilmeyen mi var?içen de biliyor içmeyen de...

banner381
SIRADAKİ HABER