Gönüllü Kan Bağışı Semineri

Gerze MYO öğrencilerine yönelik olarak Samsun Kızılay Kan Bağış Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Alper CANDAN tarafından "Hedef 25" projesi çerçevesinde gönüllü kan bağışı eğitim semineri verildi.

   Gönüllü Kan Bağışı Semineri
   Projenin amacının, Türkiye’deki 25 yaşına kadar olan genç nüfusun harekete geçirilmesiyle kan bağışı konusunda bilinçlenmelerinin, gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçısı olmalarının sağlanması ve onlarla bu bilincin gelecek nesillere aktarılması olduğunu belirten CANDAN, tamamen kendi özgür iradesi ile hiçbir maddi çıkar beklemeyen kişinin gönüllü kan bağışçısı olduğunu, yaş aralığı 18-65 olup, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık problemi bulunmayan herkesin kan bağışında bulunabileceğini, kan bağışının gerçekten çok basit ve zaman almayan bir işlem olduğunu ifade etti. Ayrıca “Kan acil değildir, sürekli bir ihtiyaçtır.” sözünü vurgulayan CANDAN, gönüllü kan bağışı sayısını arttırmak için eğitimin önemli olduğunu, milyonlarca insanın hayatlarını hiç tanımadığı ve hiçbir karşılık beklemeksizin kan bağışlayan insanlara borçlu olduğunu söyledi.

  Kan vermenin hem topluma faydalı olma yönünden hem de sağlık açısından çok önemli bir hizmet olduğuna değinen Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil TURGUT, duyarlılıklarından dolayı Türk Kızılayı’na ve öğrencilerimize teşekkür etti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 12:46
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER