Muayene Olabilecekler

Köşe yazarımız Cumhur Çetin Bağ-Kur borcu olanları bilgilendirdi.

Muayene Olabilecekler

Bağ-kur Prim Borcu Olanlar 30 Haziran’a Kadar Muayene Olabilecekler

 

Bu konuda çok sayıda soru geliyor. Konu hakkında bilgi verelim istedik.

 

Prim Borcu Olanlar Sağlık Hizmetlerinden Yararlanamıyordu

 

5510 sayılı kanunun 67. maddesine göre, Kurum’a 60 günden fazla Bağ-kur ve GSS borcu bulunanlar sağlık hizmetlerinden yararlanamıyordu.

 

1 Ekim 2015 tarihinde Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 2015/8106 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre, gerek Bağ-Kur gerekse Genel Sağlık Sigortası(GSS) prim borcu bulunanlara 31 Aralık 2015 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilme hakkı verilmişti.

 

Süre 30 Haziran’a Uzatıldı

 

17 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2015/8300 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na göre, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası(GSS) prim borçlularının sağlık hizmetlerinden yararlanabilme süresi 6 ay daha uzatıldı.

 

Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı’na göre, prim borcu bulunan, Bağ-kur’lular ve onların bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocukları ile Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunanlar, 30 Haziran 2016 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. Gerek devlet, gerek üniversite hastanelerde muayene olabilecekler ve ameliyat olabilecekler. Ancak ilaç ve reçete bedellerini kendileri ödeyecekler.

 

5510 Sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmalı

 

60 günden fazla prim borcu olduğu için hastanelerde muayene olamayan, acil ameliyat olması gerektiği halde olamayan milyonlarca yurttaşımız bulunmaktadır. Sadece seçim dönemlerinde geçici olarak değil, 5510 sayılı kanunun 67.maddesinde düzenleme yapılarak, prim borcu olsun olmasın her Bağ-kur’lunun sağlık hizmetlerinden yararlanması sağlanmalıdır.

 

Haber: SMMM Cumhur ÇETİN

(muhasebeTR.com Yazarı)

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 12:09

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER