CHP’den iddialara yanıt geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Genel Meclisi üyeleri, eğitime yapılan yatırıma karşı çıkıyorlar iddialarına basın açıklamasıyla yanıt verdi.

CHP’den iddialara yanıt geldi.

Son yapılan İl Genel Meclisi toplantısında yapılan Milli Eğitim bütçe görüşmeleri sonrası çıkan tartışmalara CHP’li üyeler yaptıkları basın açıklamasıyla cevap verdiler.

Sinop İl Genel Meclisinin CHP grubu tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

 

 

 

BASIN AÇIKLAMASI

 

AKP Grubunun dün akşam Vitrin Haberde "Ret Oyu AKP'yi Kızdırdı." Manşeti ile çıkan habere CHP grubunun cevabı.

Sayın Medya mensupları; 2012 Mali Yılı Bütçesi Kasım ayı Toplantısında İl Genel Meclisinin gündemine girerek Kanun gereği Plan Bütçe Komisyonuna havale edilir. 2012 Mali Yılı Bütçe çalışmalarının başladığı gün, Bütçe Kararnamesinin CHP Gurubuna verilmediğini, tarafımızdan incelenmediği gibi Plan ve Bütçe Komisyonunda da bir çalışmanın yapılmadığından, bilmediğimiz bir konuda oy kullanamayacağımızı belirtik. İlginç olan iktidar partisi Gurup Başkan Vekili Güryay GÜZEL kendilerinde de Bütçe Kararnamesinin olmadığını ve incelemediğini belirtti.

Uyarılarımıza rağmen Bütçe Kararnamesinin oylaması yapıldı. CHP Gurubu olarak ret verdik. İktidar Gurubu ve MHP'li üye 2012 Mali Yılı Bütçe Kararnamesini kabul etti.

Eleştirilerimiz sonucunda 2012 Mali Yılı Bütçesi, Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı.

Ancak; oylama sonucu verdikleri kararın doğruluğundan şüpheye düşen AKP gurubu 11.11.2011 tarihinde onayladığı 2012 Mali Yılı Bütçe Kararnamesinin maddeler halinde incelenerek yeniden oylanması için önerge verdi.

11.11.2011 tarihinin AKP gurubu için hikmeti bu olsa gerek.

Önergenin akıbetini umarım hep beraber görürüz. Oysa biz bütçe kararnamesinin oylama öncesi İl Genel Meclisi tarafından incelenip, daha sonra oylanması gerektiğini söylemiştik. Verdikleri bu önerge ile bizim ne kadar haklı olduğumuzu ispatladıkları gibi kendilerine ve Sinop İl Genel Meclisine de verdikleri zararı ispatlamış oldular.

Daha sonraki oturumlarda Eğitim Hizmetleri Bütçesinin oylamasına geçildi. Yani AKP Gurubunun üzüntülerini! Basınla paylaştığı maddeye.

İlköğretim okullarına hizmet binası yapımı için 2010 yılı kesin hesabından gelen Kanuni pay gereği 2.996,738TL. Plan ve Bütçe Komisyonunda oy birliği ile onaylanmıştır. Bu paranın ilçelere hangi oranda dağıtılacağı Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenmemiştir. İlçelere ödenecek miktarlar Cumhur KURT'un ifade ettiği gibi "Komisyonun fedakârlığı ve marifeti ile değil, AKP Gurubu içindeki guruplaşmanın verdiği karar ile belirlenmiştir. Kendi içlerindeki rahatsızlığı bizim üzerimizden kamuoyuna sunarak gidermeye çalışan AKP gurubu her zamanki gibi gerçekleri yanlış kelimelerle ifade etmektedir.

Meclisin çoğunluğuna sahip iktidar gurubu Meclis üyeleri kendileri çalıp, kendilerinin oynadıklarını zannediyorlar. Ama bir türlü ritim tutturamıyorlar Çünkü maestroları yok."

Sonuç; olarak iktidar partili Meclis üyelerinin biz CHP gurubundan sürü psikolojisinde hareket etmemizi beklemeleri amiyane tabirle safdillik olur. Bizim Mecliste sadece el kaldırıp indirmek için gelmediğimizi anlamamakta ısrar ediyorlar. Kendi emrivaki çalışmalarına CHP gurubunu ortak edemezler. Biz inanıyoruz ki "Bir Saat Adalet İle Hükmetmek, Bir Sene İbadetten Daha Hayırlıdır."

Biz okumadan, öğrenmeden, anlamadan, inanmadan, Onaylamayız.
 
                                                                                   CHP Gurup Başkanlığı
                                                                     


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
abdullah BATUR
abdullah BATUR - 12 yıl Önce

O N A Y L A M A Y I Z.

Akarsu
Akarsu - 12 yıl Önce

Ülkemizde yerleştirilmeye gayret edilen sürü politika anlayışına böyle karşı çıkanlara selam olsun, her şeyi kendi politik çıkarlarına alet edenlere de diyecek söz bulamıyorum. Asıl olan adalet ile hükmetmektir. Hele de adın "Adalet ile başlıyorsa..."

FARUK ŞAHİN
FARUK ŞAHİN - 12 yıl Önce

Gerçeği yanlış kelimelerle anlatmak gibi söyleminiz AKPARTİ li meclis üyelerimizin gerçeği söylediğini onaylamanız anlamına geliyor.kararnamenin sizde olmaması onu talep edemyeceğiniz anlamına gelmiyor sizin deyiminizle olmayan kararnameye ÜLKEMİZ genelinde neredeyse aynı parelelde siyaset yaptığınız M.H.P li meclis üyesi neden evet dedi çünkü seçmenine karşı olan sorumluluğunu yerine getirdi.3 C.H.P li meclis üyesininde hayır oyu vermesi sizinde sürü psikolojisi hareket ettiğinizi göstermiyormu tabi siz verirken adı grup kararı olur AKPARTİ verirken sürü psikolojisi olur dimi.gelelim yine sizin deyiminizle kendi içlerindeki rahatsızlığa o rahatsızlık değil her bir meclis üyesinin kendi ilçesi için vermiş olduğu daha fazla hizmet çabasıdır.ritim tutturmaya gelince öyle bir çabamız yok biz ritmimizi hizmet için tutarız tabi C.H.P nin öyle halka hizmet gibi bir kaygısı olmadığı için hep müzik dinletisindeki ritmi arıyor kulakları ama gözleri görmez hizmet için çalışan iş makinelerini

gurbetçi
gurbetçi - 12 yıl Önce

siz gerze için verilen 670000 tl ödenek için red verdinizmi vermedinizmi konu bu muhalefet etmeye o kadar alışmışsınızki inanıyorum kendinizi aynada görseniz kendinize bile muhalefet edersiniz. siz okursunuz öğrenemezsiniz öğrenemdiğiniz için anlamazsınız anlamadığınız için inanmazsınız inanmadığınız içinde hiçbir iş yapamazsınız hiçbir iş demiyelim sadece her işe muhalefet olmayı iyi becerirsiniz.bir işi yapan yapar (AKPARTİ) yapamayanda muhalefet yapar( chp ) ritim diyorsunuz yaa siz yıllardır aynı ritmi çaldığınız için uyum konusunda sıkıntınızda olmaz.siz zaten hep muhalefetin m si olan mi notasını söylüyorsunuz halkımızda size hep si notasını söylüyor

kuzeysu
kuzeysu - 12 yıl Önce

Anladığım kadarıyla AKP liler siyaset yapalım derken yanlış yapmışlar. Tekrar kendilerini gözden geçirmeleri gerekir bence. Doğrular üzerinden siyaset yapsalar daha akılcı olur ve partiye karşı sorumluluklarını daha iyi yerine getirmiş olurlar.

banner381
SIRADAKİ HABER