Gerze gündem haber emlak
2015-05-12 10:00:53

ANNEMİ ÖZLEDİM

Ahmet Akın Öğretim Görevlisi

12 Mayıs 2015, 10:00

Annemi de özledim, babamı da özledim. Toprağa emaneten verdiğimiz, Rahmet-i Rahman’a(CC) verdiğimiz büyüklerimiz özlenmez mi? O’nlar bizim arkamızda çınarmış! O’nlar soframızın bereketi imiş! O’nlar dert ortağımızmış! O’nlar vücudumuzun sebepleri imiş! O’nlar sığınılacak kucakmış! O’nlar bizim bir bilenlerimizmiş! O’lar bizlerin ilk öğretmenleriymiş! O’lar bizim kalkanlarımızmış! O’nlar bizim hasta bakıcılarımızmış! O’nlar bizim yerimize gözyaşı döküp ağlayanlarımızmış! O’nlar bizim Cehennem ateşine düşmememiz için çırpınanlarımızmış! O’nlar bizim için en iyisini düşünenlerimizmiş! Velhasılı kelâm Annemi de, babamı da özledim. Dileğimiz Onlara hayırlı bir evlât olabilmek. Aman ha! Yanılıp da sakın Onlara ‘’OF’’ bile demeyelim, çünkü hakkımız yok ve de YASAK! Onun için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz, çalışmalıyız da. Allah’ım(CC) ; bu çalışmada hepimize kolaylıklar versin. Amin. Çünkü Allah’ım(CC) ahirette bizleri tekrar bir araya getirecek, şimdi geçici bir ayrılık söz konusu.

Tabi ki sebeb-i vücudumuz olan büyüklerimize her fırsatta hayır dua göndermekle de görevliyiz. Allah’ım(CC) ; esirge Onları, bağışla Onları, affet Onları, rahmetini bol bol ver Onlara, dünyada gaflete düşüp yaptıkları günahlarını sil Onların, her yaptıkları iyiliklerin bin mislini mükâfat olarak ver Onlara, kabirlerini nurlandır onların, ahirette sorulacak sorulara kolayca cevap vermelerini nasip eyle onlara, Peygamber’imizin(ASM) şefaatine nail eyle onları, Peygamber’imizin(SM) güzel sancağının altında haşreyle O’nları, Allah’ım(CC) rızanı kazananlardan eyle O’nları , Cennetini ve Cemalini görenlerden eyle O’nları . Sen’in(CC) her şeye gücün yeter . O’nları ve bizleri affet . Amin Allahümme Amin .

Anneler Gününe has, ahirete irtihal etmiş olan, Anam için yazdığım şiirimi paylaşarak yazıma devam etmek istiyorum. .

ANA

 Rüzgârlar arasında meltemdin,

 Kötülükler arasında melektin,

Saçın telini süpürge ettin,

Senin için turab olayım ana.

 

Boz kırlar arasında yeşilliktin,

Bulutlar arasında rahmettin,

Yemedin, bizlere yedirdin,

Senin için turab olayım ana.

 

Keşmekeş içinde müstakim idin,

İsyanlar içinde saliha idin,

Örtün içinde huri idin,

Senin için turab olayım ana.

Namazınla, abdestinle mes’utsun,

Allah’a(cc) has bir kulsun,

Cennet sana helâl olsun,

Senin için turab olayım ana.

Cennet hediye edilmiş size,

Dua edin ne olur bize,

Sırat-ı mütakimde gitsin diye,

Senin için turab olayım ana.




 

Bu güzel duygularla ; önce 32 yıldır benim derdimi çeken hanımımın , Allah(CC) sağlıklı ömürler versin kayınvalidemin , torunumun annesi gelinimin , hısım-akrabadaki tüm annelerin , öpülesi elleri olan , elleri nasırlı Anadolu Analarının velhasılı tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun . Ancak yine şerh düşüyorum; Annelerimiz bir gün için değil , tüm ömürleri boyunca sevilip , kollanıp , gözetilip ; baş tacı edilmelidir . Bu sevgi ahirete de intikâl etmelidir inşallah . Bu yüzden de Cennet , Anne’lerimizin ayaklarının altına serilmiş . Tabiri caizse bu ayakların , suyu içilir suyu ! ! ! Yine yazımızla ilgili olarak hazırladığım bir kaligrafi çalışmamı paylaşarak saygılar sunuyorum .

 

Öğr.Gör.Ahmet AKIN

R.T.E.Üniversitesi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

RİZE

Yorumlar (13)

Nihat KÖSE 9 Yıl Önce

Allah gani gani rahmet eylesin....

Semih UYGUR 9 Yıl Önce

Ellerine sağlık hocam

Emine KALENDER 9 Yıl Önce

Allah razı olsun hocam.Bir anne olarak çok mutlu oldum

Servet BALTACI 9 Yıl Önce

Sayfanızda paylaştığınız bütün yazılarınızı okuyorum keyifle, bir de diyorsunuz ya sayfamın güzel insanları daha bir keyifle okuyorum , yüreğinize sağlık. Allahım rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın anneciğiniz.

Muhsin AÇIKTEPE 9 Yıl Önce

Ellerinize ve yüreğinize sağlık değerli hocam. Sizin ve yengemin ellerinden hürmet len öperim.

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Amiiin Nihat'ım.Allah(cc)razı olsun. Selam ve sevgilerimle....

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Eyvallah Semih bey kardesim. UYGUR'lara selam ve dua ile....

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Allah(cc)sizden de razı ve memnun olsun. Kalender'lere selam ve dua ile....

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Servet Hanım Kızım Amiiin. Allah(CC) razı olsun . Makineciyiz ancak gönlümüzden de satırlara bir şeyler dökülünce hemen paylaşmaya çalışıyorum . Mustafa BALTACI Bey Kardeşime selâmlaaaar..

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Eyvallah Muhsin Kardeş . Bu günlerde Hikmet-i İlâhî(CC) duygusallaştık. AÇIKTEPE'lere binlerce selâm..

Servet BALTACI 9 Yıl Önce

Aleyküm selam hocam. Kesinlikle de paylaşmaya devam edin, bizim ihtiyacımız var böyle güzel yazıları okumaya, bizi mahrum etmeyin lütfen ,tekrar teşekkürler .

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Ben de teşekkür ederim . Allah'a(CC) emanet olunuz....

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Ben de teşekkür ederim . Allah'a(CC) emanet olunuz....

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.