Gerze gündem haber emlak
2015-07-11 10:40:58

DUA…

Ahmet Akın Öğretim Görevlisi

11 Temmuz 2015, 10:40

Dua, biz kullar için çok güzel ve harika bir nimettir. Ve kapısını her zaman çekinmeden çalabileceğimiz ; bizi gören , bizi duyan , en gizli duygularımızı dahi bilen ALLAH’ımız(CC) var . Bilhassa sıkıntılı zamanlarımızda dua kapısı en fazla çaldığımız kapıdır . Sizler de dua etmeyi denediniz mi sıkıntılı anlarınızda ?! Kusura bakmayın , böyle bir soru uygun düşmedi galiba . Ancak belki dualarınızın karşılığı hemen gerçekleşmeyebilir , ama o duaların sevabı bizlere yeter!.. Dua en kıymetli bir hazine bizim için !.. Biter diye de korkmayın , çünki istediğimiz kadar kullanabiliyoruz…Öyle bir hazine ki ; hem de sınırsız ve de karşılıksız verilmiş !.. Niçin ? Çünki ALLAH(CC) biz kullarını çok seviyor. "Eğer ; vermek istemeseydi , istemek vermezdi !.."(RNK) O halde sabırla dua ederek , istemeye devam , dua kapısını çalmaya devam !...

Ancak dua iki çeşit ; biri fiilî , diğeri kavlî . Bir öğrencinin ders çalışmadan sınıf geçmesi mümkün değildir . Çünkü , " Armut piş , ağzıma düş." olması söz konusu bile olamaz . Kul olarak kendimize düşeni elimizden geldiğince yapmamız fiilî duadır . Sonra elleri Yaradan’a(CC) açarak halis bir kalb ile yalvarmak ise kavlî duadır. Her ikisini yaptıktan sonra ; Allah’dan (CC) gelen hoş gelmiş , sefalar gelmiş . O’ndan(CC) ; gelen nar da hoş , nur da hoş. TEVEKKÜL de bu olsa gerek !...

" Duanız olmazsa ne ehemmiyetiniz var ? " diyor Yaradan’ımız(CC) . Dua , Yaradan(CC) ile kul arasındaki teklifsiz köprüdür . Dua yapanın ruh dünyasının temizliği ve samimiyeti de önemli . Bu yüzden başlangıçta tevbe ve istiğfar ile dua kapısını çalıyoruz . Duamızı iki makbûl dua arasına yerleştirmekte de fayda var . Güzellerin en güzeline(ASM) " Es-salâtü ve’s-selâmü aleyke yâ Rasûlallah…"  diyerek salâvatla başlayıp salâvatla dua paketini düğümlemek en güzeli .

Bunları yanı sıra , dua mekânı ve dua zamanı da önemli . Allah’ımız (CC) , bizler için yılın içerisine dua panayırları yerleştirmiş . Cuma geceleri ve günleri , seher vakitleri , dinî bayram günleri , kandil geceleri , onbir ayın sultanı ramazan gün ve geceleri ; bizler için dua panayırlarımız .

Acizliğimizi , fakirliğimizi , muhtaçlığımızı hissederek yalvarmak bizi Kâinat Sultanı’na (CC) daha bir sıkı bağlıyor . Fani olduğumuz için fani olanı istemiyoruz . Fakir olduğumuz için fakir olanı istemiyoruz . Aciz olduğumuz için aciz olanı istemiyoruz . Dua ile ; Bakî olana , Sonsuz olana , Gani olana , Kudreti sınırsız olana ; Allah’ımıza (CC) sığınmış oluyoruz . Tahkikî imanı inşaallah elde eden insanın kalbi bu yüzden rahattır . Kul olarak üzerimize düşeni yaptıktan sonra kalbimiz niçin rahat olması ki ?! Bu noktadan sonra bizim için yaratılacaklara hikmet nazarıyla , tevekkül ederek , kalb huzuruyla bakmak ise olgun kulluk göstergesidir .

Bir diğer güzel kulluk ise ; bir dostunun gıyabında onun haberi olmadan onun için Allah’a (CC) yalvarmaktır . Çünki bizim ağzımız dostumuzun cephesince tertemizdir . Bu sebeple dostlarımızı , Müslüman kardeşlerimizi ve de tüm insanlığı dualarımıza katmamız kulluğumuzun gereği olmalıdır .

Tövbe estağfirullah , tövbe estağfirullah , tövbe estağfirullah .

Es-salâtü ve’s-selâmü aleyke yâ Rasûlallah . Ya Rabbim(CC) ; dünyada kan ve gözyaşı dinsin . Mazlumların yüzü gülsün . Zalimleri bildiğin gibi eyle . Bizlere sağlık ve afiyet ver . Hastalarımıza şifa ver . Borçlarımızı ödemeyi nasip et . Namerde bizleri muhtaç etme . Allah’ım (CC) affetmeyi seversin , bizleri affeyle . Bizleri kendine kul kabûl eyle . Peygamberimize (ASM) hakiki ümmet eyle . Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizleri emanette emin kıl . Son nefesimizde kelime-i şahadetle ağzımızı kapat . Anne ve babalarımızın mekânlarını cennet eyle . Çocuklarımızın , dostlarımızın dünya ve ahiret istikballerini hayırlı eyle . Mekke-i Mükerremede , Medine-i Münevverede edilip , kabûl olan dualar arasına dualarımızı dahil eyle .

Es-salâtü ve’s-selâmü aleyke yâ Rasûlallah . Amin Allahümme Amin .

Güzel mekânlarda , güzel vakitlerde dualarda hatırlanmayı arzu ederek , saygılar sunuyorum .

 

Öğr.Gör. Ahmet AKIN

RTEÜ.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

RİZE

 

Yorumlar (9)

Necati Koçyiğit 9 Yıl Önce

Ahmet hocam kalpten gelen guzel yazi olmus. Eline saglik. Dualarimla....

Erhan Sayın 9 Yıl Önce

Hocam; elinize, yüreğinize sağıık. En derin, saygı ve sevgiyle selamlıyorm sizleri. Allahrazı olsun...

Metin Güleç 9 Yıl Önce

Ahmet hocam elinize sağlık ,en kısa süre içinde okuyacam..Hayırlı ramazanlar

hüseyin bodur 9 Yıl Önce

her zamanki gibi maşAllahınız var sayın karedşim,değrli hocam...Allah razı olsun siz ve sizin gibi topluma ışık tuytan eli ve yğreği sağlam bireylerimizden,aydınlarımızdan...başarılarınız daim olsun diyor sonsuz teşekkür ediyorum..sygilarimla...

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Necati Kocyigit bey hocam Allah razı olsun , eyvAllah .

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Erhan Sayın bey eyvAllah tesekkur ederim . Allah sizden de razi olsun .

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Metin Güleç bey eyvAllah size de hayırlı ramazanlar.

Hüseyin BODUR 9 Yıl Önce

en yakın sürede yazınızı okuyacağım...Allah razı olsun hocam....hayırlı ramazanlar diliyorum..

Ahmet AKIN 9 Yıl Önce

Hüseyin Bodur kardeşim eyvAllah . Size de hayırlı ramazanlar .

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.