Gerze gündem haber emlak
2014-04-14 11:17:07

HZ. PEYGAMBER’İM (ASM)

Ahmet Akın Öğretim Görevlisi

14 Nisan 2014, 11:17

Peygamber’imiz Hz. Muhammed(ASM) ile ilgili yazı yazmada ; dimağımız, duygularımız, kalemimiz acizleniyor. Ancak kendi ruh dünyamızdaki güzelliklerden süzülen duygularımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü güzelden bahsetmek insanı da, duygularını da güzelleştiriyor. Hele o güzel Hz. Peygamber’imiz(ASM) gibi güzellerin en güzeli olursa…. Bebek Muhammed’in(ASM) doğumu öncesi ; Arap Yarımadası, karanlık bir dünya. Vahşi bir hayat hüküm sürüyor. Adetlerine körü körüne sarılmış bir toplum söz konusu. Kız çocuklarından utanıp, diri diri toprağa gömen babalar var. Kadın meta olarak kullanılıyor, değeri sıfır. Zayıfın ezildiği, sosyal adaletin tepetaklak olduğu bir keşmekeş var. İnsanlık bunalmış . Bir nefes almak istiyor. Rahatlamak istiyor. Bu arada ; Hz. Amine Anne-miz(RA) hamile, insanlık da hamile!!! Doğum çok yakın. Kâinat ağacının en son ve en şerefli meyvesi olan Peygamber’imizin(ASM) doğumu öncesi, insanlık bekleyişte. Kutsî Hadiste ifadesini bulan ‘’ Sen olmasaydın Kâinatı yaratmazdım. ’’ hitabına mazhar olan insanlığın En Sevgilisi(ASM) doğarken, insanlar şaşıracak, mucizeler sağanak sağanak olacaktır tabii ki.

12 Rebiülevvel (20 Nisan 571 Pazartesi) seher vaktidir. Âlemlere rahmet olan Peygamber’imiz(ASM) geliyor. Hz. Amine Annemiz(RA) hamilelik zahmeti çekmiyordu, olağanüstü haller gözleniyordu. Süleyman Çelebi(KS) ; Mevlid-i Nebevi’de(ASM) bu güzellik-leri çok nefis tasvir etmiş. Büyük hadise gerçekleşiyor, doğum sancısı da hissetmiyordu. Doğum sonrası; Bebek Muhammed(ASM) secde vaziyetinde dünyaya teşrif ediyordu . Sünnetliydi ve göbeği kesik doğuyordu. İki kürek kemiği arasında nübüvvet mühürü vardı. Ve herkesin anlayabileceği bir şekilde ; ‘’ Ümmeti, ümmeti .’’ sözleri dökülüyordu dudaklarından. Doğum gecesi yıldızların düşmesi çoğalıyordu. Kâbe’deki bütün putlar, yere sabitlenmiş olmalarına rağmen yüz üstü devriliyorlardı. Kisra’nın sarayının 14 direği parçalanıyordu. Ateşe tapanların uzun yıllardır yanan kutsal ateşleri sönüyordu. Yine kitap ehli olmayanların kutsal addettikleri Save Gölü kuruyordu, Semave vadisini su basıyordu. İnsanlık ; Bülbülüne, Gülüne, Sevgilisine, Peygamber’ine(ASM) kavuşuyordu. Gençliğinde bir iffet timsali olan Peygamber’imiz (ASM) ; peygamberliğinde de dostlarının imanlarını kuvvetlendirmek, düşmanlarını ise Hak’ka(CC) çağırmak için , siyerlere geçmiş çok farklı mucizeler gerçekleşecektir. O’nun(ASM) hayatı bizim için bir rehber ve yol göstericidir. O’nu(ASM) öğrenme adına ise ; ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ bir vesiledir. Çünkü Peygam-ber’imiz(ASM) ; bizim için en önemli rol modellerimizin başında gelir. Babalığı , eşliği, dedeliği, Devlet Başkanlığı , komşuluğu , esnaflığı, adaleti , hayvan sevgisi , çevre duyarlı-lığı velhasılı her hali bize en büyük yol göstericidir. Kâinat Sultanı’nın(ASM) dünyaya teşrifleri ise; bu Güzel’e(ASM) ve güzelliklere kavuşmamıza vesile olmuştur. Bu duygu yoğunluğu ile yazdığım akrostiş tarzı şiirimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

KUTLU DOĞUM ( 20 Nisan 571 )

Kâinat , o sabah sanki tebessüm ediyordu . Ulu Peygamber’im (ASM) , ‘’Ümmeti , ümmeti ’’ diyordu .
T
arifden dil aciz , işte mucizeleriyle geliyordu . Lâtifdir ki , etraf Gül-ü Muhammedî (ASM) kokuyordu . Umutlar yeşeriyor , kalpler aydınlanıyor , kara devir sona eriyordu . Doğdu , Allah’ın (CC) en Sevgilisi (ASM) , yaratılışın Meyvesi (ASM). O’nun (ASM) , kur’anı ve namazı Ümmetine hediyesi. Ğufranımız Sen’sin (CC) , olalım Peygamber’imizin (ASM) pervanesi . Umudumuz ve duamız ; Allah’ım (CC) rahmetinin tecellisi . Muhammed’im (ASM) ; olsun nefislerimizin terbiye edicisi .

Peygamber’imizi(ASM) ; anlayıp, yaşama noktasında her vesileyi değerlendir-memiz gerekiyor. Çünkü bana göre ‘’ Hazret-i Peygamber’in(ASM) terbiyesini bırakan ve zincirinden çıkan daha hiçbir Peygamber’i(AS) tanımaz ve Allah’ı(CC) da tanımaz.’’(RNK) Bu duygu ve düşüncelerle Kutlu Doğum Haftanızı tebrik ediyorum. Düşmanlarının bile Muhammed’ül Emin(ASM) dedikleri Peygamber’imize(ASM) selâtüselâmlarımı gönderi-yorum. O’na(ASM) lâyık olabilme dualarımı Allah’ıma(CC) sunuyorum. Siz dostlarıma ise; bir kaligrafi çalışmamı paylaşarak, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Öğr.Gör. Ahmet AKIN

R.T.E.Üniversitesi

Tekni Bilimler Meslek Yüksekokulu - RİZE

Yorumlar (21)

atalay sarıtoprak 10 Yıl Önce

yüreğinize sağlık hocam

MUHSİN AÇIKTEPE 10 Yıl Önce

maşallah hocam doygunun yaziya dökülmüş hali̇ allah sağlikli i̇manli bi̇r ömür nasi̇p etsi̇n i̇nşallah.

Osman ABATAY 10 Yıl Önce

Allah razı olsun hocam.Maşaallah yine döktürmüşsünüz:))

Muhsin AÇIKTEPE 10 Yıl Önce

MAŞALLAH ÇOK GÜZEL BİR MAKALE.

Ahmet AKIN 10 Yıl Önce

muhsinbey kardeşim, yorumun için allah(cc) razı olsun.i̇negöl'e selâmlar.

Ahmet AKIN 10 Yıl Önce

samsun'dan yorum okumak güzel, çok sağol osman kardeş.allah'a(cc) emanet olunuz.

Ahmet AKIN 10 Yıl Önce

atalay'cığım, o sizin yüreğinizin güzelliği.....

Osman DEMET 10 Yıl Önce

sayın hocam,teşekkür ederiz böyle güzel yazılar yazıp bizle paylaştığınız için...Rabbim uzun ve sağlıklı ömürler versin size ki bu güzel yazılarınızdan yararlanmaya devam edelim.....

Ahmet AKIN 10 Yıl Önce

çok sağol osman bey kardeşim. mümkün mertebe güzellikleri paylaşmaya çalışıyorum. yorumlarınız teşvik unsuru oluyor. allah'a(cc) emanet olunuz.

Ülviye GÜLERYÜZ 10 Yıl Önce

Eniştemin yazısı. Kalemine sağlık

Ahmet AKIN 10 Yıl Önce

belli aralıklarla farklı konularda yazmaya çalışıyorum, çok sağol.

muzaffer öksüz 10 Yıl Önce

inşallah efendiler efendisi gül kokulu hz.muhammed sas layık bir ümmet eyler bizi rabbim peygamber sevdalısı güzel hocam rabbim sizide efendimize komşu eyler inşallah

Ahmet AKIN 10 Yıl Önce

muzaffer gözlerinden öptüm , duana amin diyorum.

Ahmet AKIN 10 Yıl Önce

eyvallah Ülviye kızımız . Torunlarımızın gözlerinden öptük...

Dilek MERAL 10 Yıl Önce

yüreği̇ni̇ze sağlik hocam.

sezgin Atmaca 10 Yıl Önce

hocam elinize sağlık cok güzel ve bilgi açıklayıcı olmuş..teşekkürler hocam..

Ahmet AKIN 10 Yıl Önce

sezgin evlât , ben sizlere teşekkür ederim. hayırlı işler, gözlerinden öptüm. binlerce selâm.

kamil sevim 10 Yıl Önce

hz.muhammet (s.a.v) hakkında söyleyeceklerim aslında tek cümle ile ifade edilemez onun peygamberliği yer yüzünde benzerliği olmayandır o müslümanlığı öyle bir yaydı ki kimseyi kırmadan insanlaı müslümanlığa öyle iletti ki kalplerine o müslümanlık aşkını aşıladı ve çok şükürki o müslümanlığı hakkı ile yaydı ve bizlere kadar da ulaştı onunla birlikte geldi kur an ve kıyamete kadarda bizimle artık bundan sonra kur an ı müslümanlığı ve islamın güzelliğini yaymak bizim görevimiz allah cümlemizin yardımcısı olsun amin.

Ahmet AKIN 10 Yıl Önce

kamil evlât , yorumun için teşekkür ederim.yorumundaki güzel düşüncelerin inşaallah hayatını şekillendirsin.gözlerinden öptüm. binlerce selâm.

Hasan Oğuz İmamoğlu 10 Yıl Önce

Ağzına sağlık hocam

Ahmet AKIN 10 Yıl Önce

hasan hocam çok teşekkür ederim. selâmlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.