Gerze Halkı kararlılığını bir defa daha gösterdi.

Termik santral yapılmaması için direnen Gerze Halkı, ilgili şirketin yaptığı girişimlerden birini daha engelledi.

Gerze Halkı kararlılığını bir defa daha gösterdi.

Anadolu Gurubu’nun Gerze’de yapmayı planladığı termik santral için sondaj çalışması yapılacağını duyan Gerzeliler bugün sabah saatlerinden itibaren Yaykıl Köyü Çakıroğlu mevkisinde toplanmaya başladı.

6 Ağustos gününden bu yana 24 saat nöbet tutulan direniş çadırının çevresinde toplanan ve atılan sloganlar eşliğinde beklemelerini sürdüren vatandaşların sayısının, saatler ilerledikçe 1000’i aştığı görüldü.

Beraberlerinde getirdikleri limonlarla yapılacak her türlü müdahaleye hazırlıklı oldukları anlaşılan kalabalık, sondaj çalışması yapacak ekibin gelmekten vazgeçtiği haberinin gelmesiyle beraber hiç dağılmadan Gerze İlçe merkezinde bulunan GES bürosunun önüne geldiler.

Burada, “Gerze termik santral istemiyor.”, “Termiğe inat yaşasın hayat.”, “Direne, direne kazanacağız.” gibi sloganlar atarak eylemini sürdüren vatandaşlara bir konuşma yapan Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) sözcüsü Şengül Şahin, “Gerze Halkı bugün bir kez daha termik santral istemediğini göstermiştir.” dedi.

Umutsuzluğa yer vermeden demokratik haklarını kullanarak gelecek nesiller için direnişlerini sürdüreceklerini belirten Şengül Şahin, her türlü engellemelere rağmen daha da büyüyerek karşılarında duracakları şirketin, geldikleri gibi gideceklerini söyledi.














































Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
sezgin genç
sezgin genç - 13 yıl Önce

Millet koştur koştur sırf muhalefet olmak için oradalar ve zevkten 4 köşeler ..Ama bu yapılacak er ya da geç ..Her yerde termik var ..Bay-bayan tutturmuş 'e çevre kirliliği falndı filandıı..Başka yere kurulsun vs..' madem cevrecisin ..Çok düşünüyordun bunu hiç istemeyeceksin.Buradaki tüm insanlar sadece kendilerini düşünen menfaatçiler ..Sadece gülüyorum şu gerzenin içinde olan eylemlere

bir uyarı
bir uyarı - 13 yıl Önce

Haber kaynaklarinız kötü sanırım. birde belediye baskanligina bir eleştirim olcak bu sabah yaptigi anonslarla suc işlediginin farkinda mi acaba? duyuruyu yapan kim?? ilani veren kim belli degildi . defalarca o sekilde anons yapildi ,belediye anonsu ; kimim duyuru veya ilan yaptigii belirtiilmeden yapilmaz keyfi bi uygulama olur ve suctur. baskann DİKKATT!!! suc işliyorsunn hatta işledin yakinda belediyeye bi müfettşj gelir diye düşünüyorum..gerzede misafir olan biri olarak...hak ararken haksız duruma düsmeyin. diyor saygılar.. sunuyorum..

gerzeli
gerzeli - 13 yıl Önce

saygı değer vatandaş anonssun yeg yaptırdı belediyenen ne alakası var anonssu iyi dinleyin saygılrarımla

ALİ
ALİ - 13 yıl Önce

Madem termik santral istiyorsun madem Gerze'deki çevrecilere gülüyorsun o zaman termik isteyenleri topla bir eylem koyda kaç kişisiniz görelim.Öyle zart zurtla bir şey olmuyor.Beğenmediğin insanlar ortadalar, sen neredesin ininden çıkta yüzünü görelim. ( Tabii çıkmana sahiplerin izin verirse).

aslı
aslı - 13 yıl Önce

hakkımızda hayırlısı ne olucaksa onu versin mevla

neva pakdil
neva pakdil - 13 yıl Önce

allah bu muhalif beyinleri stalin'den emanet kalmış sol boş beyinlere akıl versin ATATÜRK yaşasaydı bu enerji düşmanları taşeron maşaları gerzeden sürdürürdü emin olun...

Çevreci gerzeli
Çevreci gerzeli - 13 yıl Önce

Eğer kömür santralini çok istiyorsunuz. Bu gün Yaykıl Çakıroğlu'na bir tek termikçi gelmedi. Şirketin içkisini iç, harçlığını al. Gün bu gündü şirket sizi niye besliyor. Bir işe yaramadıktan sonra. Bilmem patronunuza ne mazeret uyduracaksınız. Biz sizde yürek olsa orada görmek isterdim ama siz korkak birilerisiniz. Şirkette sizden bir halt olmayacağını anlamış olsa gerek herhalde harçlığınız kesilir. Durumunuza çok üzülüyoruz. Gerzede bile bir gösteri yapmaktan korkuyorsunuz. Hadi bir çıkın da termik yanlısı olarak gövde gösterisi yapın. bir de sizi görelim bakalım. bilgisayar başında ahkam kesmekle olmuyor . Yürek ister. Varsa yüreğiniz çıkın meydana.

uğur
uğur - 13 yıl Önce

Bu santral Çed raporu alınamadan YAPILAMAZ.Oradakilerin hiçbir menfaati veya çıkarı olamaz.Ama termik santrali isteyenlerin çıkarları bal gibi ortada ve Gerzede bunu bilmeyen yok.Onun için aklınızı başınıza alın Gerzede duyarlı ve tek Gerzeyi düşünen insanlar oldukça bu işten çıkar sağlayan insanlar payidar kalamayacaktır.Bu böyle bilinsin...


banner381
SIRADAKİ HABER