Halk Cayvaaltı’nda denize girebilecek.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın girişimleriyle, Cayvaaltı Plajı halka açılıyor.

Halk Cayvaaltı’nda denize girebilecek.

Karadeniz sahil yolu nedeniyle karadeniz’in pek çok koyu, plajı eşsiz güzelliği yola kurban edilirken Gerze’de bu olumsuzluktan payını aldı.

İdemli ve Cayvaaltı da Gerze’nin iki önemli plajı olmasına rağmen yol inşaatı nedeniyle kullanılamaması nedeniyle harekete geçen Belediye Başkanı, yol inşaatının şantiye şefiyle beraber Cayvaaltı’nda incelemelerde bulundu.

Yol çalışmaları hakkında Başkana bilgi veren şantiye şefi Yavuz Akpınar; “Cengiz İnşaat olarak imzaladığımız protokolde İdemli ve Cayvaaltı’nın plaj olarak eski haline dönüştürülmesi var. Ancak şu an çalışmaların hızla devam ettiği dönemde insanların can güvenliği için buraların kullanılmasını sakıncalı görüyoruz ve önlemleri alıyoruz.” dedi.

Karadenizin sert kış dalgaları öncesi yolun büyük bir kısmını bitirmek zorunda olduklarını ve yetiştiremedikleri durumda dalgaların yaptıkları bütün emeği alacağını belirten Akpınar, yol inşaatının bitmesiyle beraber İdemli ve Cayvaaltı’nı modern bir plaj haline getireceklerini söyledi.

Bunun üzerine Başkan Osman Belocacıklı, Gerze için turizmin, turizm için de sahillerin çok önemli olduğunu ve plaj olarak kullanılabilir durumda olan Cayvaaltın’a güvenli ulaşımın sağlanması için yol yapılabileceğini söyledikten sonra, şantiye şefiyle beraber inşaat sahasının dışında Cayvaaltı’na inen bir patika yol yapılması konusunda anlaştılar.









Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Tekneoğlu
Ahmet Tekneoğlu - 13 yıl Önce

Karadeniz coştu mu bu yolu orada komaz

HÜSEYİN BODUR...............
HÜSEYİN BODUR............... - 13 yıl Önce

TÖNGELSOKAğı mah de viyadük yapılacak tarihler boyu balıkcı mah olan ve GERZElilerle turistlerin denize ailelelri i,le rahatlıkla girip yüzdükleri, piknik yaptıkları bir sahil semtini öldürdünüz....Viyadük sözü vardı doldurup, doldurup gidin bakalamı, elbet işin içinde rant var size ne sizi ne ilgilendirir ALLAHın bahşetmiş olduğu o güzellikler siz nasıl para kazanılır veya kazandırılırın peşinde koşun durun.Ama unutmayın ki ALLAH ın yarattığı doğa ile oynayanlarala yüçe ALLAH da öyle bir oynarki başınıza bir musibet gelmeyinçe şimdi milyarlarınızla mutlusunuz ya o yüzden şimdi bunlara elbet kulak tıkayacaksınız ama o gün bir gün geleçekkkkkkkkkkkkkkkkk, bakın görün doğayı katledenleri ve buna sebeb olanlarıda tıpkı o doğa gibi tahrip edilecektir.....yazdım yazmasına anlayan olmaz ki .....ya...şimdi yazma ve uyrama sırası bende, sonrası sıra kime gelir beklesin görsün....HEMDE GÖRECEKSİNİZ.....YOLUNUZ BATSIN BE YOLUNUZ....KATLİAM BU....

nerede
nerede - 13 yıl Önce

nerde gircek kamyonlarin arasinda mi güldürmeyin insani ismahan hoca da heryerde masallahh :))))

hasan vehbi ersoy
hasan vehbi ersoy - 13 yıl Önce

İdemli' de ,sahil yolunun denize paralel geçmesi ile yaklaşık 7 metrelik bir sahil bandı bırakılmıştır( çakıllı kısım).Bu sahile ancak deniz mahmuzu yapılabilecektir ve yoldan geçecek araçların gölgesinde-gürültüsünde plaj..!Aynı Gümenez'e giderken yaptıkları gibi...Tabi bu imalatlarda CENGİZ İNŞAAT'ın suçu yok,zira müteahhit verilen projeyi uygular , sevgili meslektaşım YAVUZ 'un elinden gelen o kadar,söylenilen plajın projes,i belediyede herkesin görebileceği bir yerde midir?Naturel sahiller sonsuza kadar yok ettirilmiştir.Karayollarının belirtmiş olduğu YOLUN GEOMETRİSİ UYGUN DEĞİL diye blirttiği raporunu sevsinler ,Gerze sahilleri sonsuza kadar imha edilmiştir,kısaca GERZE GÖZDEN ÇIKARILMIŞTIR ,YAYKIL ÇÖPLÜĞÜNDEKİ YANGIN ve etkileri ateş söndürüldüğünde , azami iki yıl içinde eski haline dönecektir,fakat doğu sahillerimizdeki yolun surları sonsuza kadar bizleri rahatsız edecektir,gerçi insanoğlu su gibi bulunduğu kabın şeklini aldığından ,alışacaktır ,selamlar.

turizm
turizm - 13 yıl Önce

belediye baskanida turizm demiş:) gerze demi turizm olcak ? ne özelligi var gerzeninn? gelen neyi görmeye gelcek ? plaj yok, tarihi bi eser yokk . orta cay bahcesine oturaya mi gelcekk ? komik beyanlar bari vermeyinnn :))))

Çakıl Taşı
Çakıl Taşı - 13 yıl Önce

Cayvaaltı; yeşilin bittiği halde mavinin başladığı, güneş batıp el ayak çekildiğinde dalgaların senfonisi ile ruhumuzu dinlendirebildiğimiz eşsiz bir güzellikti. Gerzenin kendisiydi ve "Gerzelinin" mekanıydı. İsterseniz en harika plajı yapın, otoyoldaki artacak araç trafiğinin gürültsü ve egzos salınımı altında, buraların ne durumda olacağını kestirmek zor değil...Denize girmek, sadece suda yıkanmak değildir, başka bir lezzettir. Sonuçata buraları kaybettik ve tekrar geri döndürnek mümkün değil...Ama bir şansımız daha olduğunu düşünüyorum. Geçilmez ve Yalıbaşı arası (Tekno Köyü altı/Cimcim)...Belediyemiz, halkın buraya rahatlıkla inebileceği ulaşım imkanlarını ve doğasını bozmadan sahili denize girilebilir hale getirilmesini Cengiz İnşaata sağlatabilirse, Gerzeli için önemli bir hizmeti gerçekleştirmiş olur...İstiyoruz ki, biz gurbettekilerin çocukları-torunları hala Gerzeliyiz demeye devam etsinler, ilk izin fısatında memleketlerine ayak basmayı düşünsünler...Geleceği kazanalım...

serkan demır
serkan demır - 13 yıl Önce

sayın ersoy sız ne zamandır gerzeyı dusunur oldunuz coplugun bu haberle ne alaksı var sız ın destek verdınız termıkgın hıc zararı yok zaten sadece ınsanları kanser edıp dogayı sonsuza dek yok edıyor gercı sızde anadolu grubundan bekledınızı bulamadınız ya su gerzezın dogası hakkında en son konusacak kısı sen ve bırkac kısı var sen gıtte beledıye ye olan mılyarlık borcunu ode

serkan  kaya
serkan kaya - 13 yıl Önce

hasan arkadaşımızın cok guzel bır yazı yazmış bu kadar doğrı oldugunu bıl dıgın halde konuyu sen carptırıyosun sen korkma bu santral kesınlıkle kanser yapmaycak. ama su yola baka baka set lerı gordukce kanser olacagımız o kesın evet hasan arkadaşımızın evet borcu olabılır. borcunu odeyecektır ama bu beledıyeyı rant kapısı olarak goren daha da somuren lere nedıyecegız partı yı alet edıp daha da dızgınlerı elınden bırakmayan sonrada ben termık santrala karsıyım dıyerek nemalanmayı devam edenlere nedıyecegız? ama ne olur buraya gırısım yapmak ıstıyenlere hep celme atlır aynen husyın guleryuzez atıldıgı gıbı ama hepsı gecer gerze halkı dogruyu beledıye secımlerınde gorer.


banner381
SIRADAKİ HABER