Gerze Meslek Yüksek Okulu büyüme yolunda.

Gerze Meslek Yüksekokulunda yapılan çalışmaların ardından bir sonraki eğitim-öğretim yılında (2011-2012) beş yeni bölüm daha açılıyor.

Gerze Meslek Yüksek Okulu büyüme yolunda.

Bilgisayar programcılığı, Bilgisayar programcılığı( İkinci Öğretim), Giyim ve üretim teknolojisi programı, Turizm ve otel işletmeciliği programı(İkinci Öğretim), Tekstil teknolojisi programı (İkinci Öğretim) adında açılan yeni programlardan, giyim ve üretim teknolojisi programı öğretim elemanı eksiği en kısa zamanda giderildikten sonra öğrenci alımına başlanacak.

Böylece meslek yüksek okulunun toplamda dokuz bölümle yeni dönemde eğitim-öğretim faaliyetlerine hızla devam edecek.

Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bülent Eskici, yaptığı açıklamada;

“Yaptığımız çalışmalarla da görüldüğü üzere; yüksekokulumuzun kendine yüklediği sorumluluk; öğrenciye sadece diploma vermek değil, onları hayata hazırlamaktır.” diyen Eskici, konuşmasına şöyle devam etti;

“Kariyer gelişimi açısından, gençlerin yetenekleri geliştirilirken sosyal etkinliklere katılımları da teşvik edilmekte, kişisel ve sosyal yeteneklerini geliştirmeleri konusunda olanaklar sunulmaktadır. Yüksekokulumuzun başarısı halkın desteğiyle başlar ve yüksekokulun o yörenin ekonomisini ve canlılığını geliştirmesi ile devam eder. Bu birliktelik yüksekokulun ilçemize katkısını, ilçemizin de yüksekokula katkısını arttıracaktır.”

“Meslek yüksek okulları üretim sektörüne ara eleman yetiştiren eğitim-öğretim kurumlarıdır. Mevcut programlarımızdan mezun olan arkadaşlarımızın birçoğu mezun oldukları alanla ilgili iş bulma problemi yaşamamaktadır. Çünkü ilgili sektörlerin yetişmiş kalifiye ara elemana ihtiyaçları her geçen gün daha da artmaktadır.”

“Bu nedenle; meslek yüksek okullarının yüksek öğrenim kademesindeki önemi ve yeri dikkatle anlatılmalı ve daha çok tercih edilen eğitim ve öğretim kurumları olmalıdır.Bir ülkenin gelişmesi  ve ilerlemesi üretimden geçmektedir.Doğru üretim ise ancak ve ancak bilinçli ,yetişmiş ve eğitimli insan gücüyle hayat bulacaktır.


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER