Gerze’de internet uçacak.

Gerze Türk Telekom internet alt yapısında başlattığı çalışmalarla, internet bağlantı hızını birçok yerde 100 Mbps'ye çıkaracak.

Gerze’de internet uçacak.

Gerze Türk Telekom, ilçemizde başlattığı yeni çalışmayla internet bağlantı hızı deyim yerindeyse uçacak.

Mevcut bağlantının bakır tellerle sağlandığı ilçemizi fiberoptik ağla örecek olan Gerze Türk Telekom, böylelikle bağlantı hızının 100 Mbps'ye çıkmasını sağlayacak.

Böylece internetten bir film 60 saniyede indirebilecek. Aynı şekilde şarkı indirirken de neredeyse hiç bekleme süresi olmayacak. Türk Telekom’un yeni teknolojisiyle artık internetten televizyon seyretmek uydu yayın kalitesine eş değer olacak.

İlk olarak Belediye Başkanlığı binasına ve Küçük Sanayi Sitesine döşenen kabloların tüm ilçede yaygın halde kullanılmasını hedefleyen Telekom yetkilileri, Köşk Mahallesi sakinlerinin istemeleri halinde fiberoptik bağlantılarının yakın bir zamanda sağlayabileceklerini söylerken, yeni kurulacak sitelere öncelik verileceğini de belirttiler.

 

Fiberoptik Nedir:

kendi boyunca içinden ışığın yönlendirebildiği plastik veya cam liflerden oluşmuş bir optik fiberdir. Optik fiberler diğer iletişim malzemelerine oranla uzun mesafelerdeki veri iletişiminin daha hızlı ve yüksek değerlerde yapılabilmesine olanak verdikleri için fiberoptik haberleşme sistemlerinde çok sıklıkla kullanılmaktadırlar. Metal kablolar yerine fiber kabloların kullanılmasının nedeni, daha az kayba neden olmaları ve elektromanyetik etkileşimden etkilenmemeleridir. Optik fiberler aynı zamanda birçok sensor (alıcı) ve benzeri uygulamaların yapımında oldukça sık olarak kullanılmaktadırlar.

Tolga Baş / Gerze Gündem







Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 13 yıl Önce

inşallah atatürk mahallesinede fiberoptik kablo yapılır..bütün hizmetlerden yoksun bir şekilde yaşıyoruz bari internetimiz hızlı olsun...

gerzeli
gerzeli - 13 yıl Önce

çok güzel bir hizmet güzel düşünülmüş fakat anlayamadığım istek üzerine mi döşeniyor bu kablolar bütün ilçeye bu kabloların döşeneceği haberi olsa daha çok sevinirdik sonuçta herkes aynı parayı ödüyorken eşit derecede yararlanabilmeli bu hizmetten.mahallelere istek üzerine hizmet gittiğini ilk defa duyuyorum.ayrıca neden yeni kurulacak sitelere öncelik veriliyor bizler yıllardır sınırsız internet kullanıyoruz nereye gitti bizim ödediğimiz faturalar.ya bütün ilçeye bu kabloları döşeyen yeni kurulan sitelerden değil eskilerden başlayın ki bir çıkarınız olmadığını bilelim ya da hiçbir yere döşemeyin.halk önemliyse halktan başlayın.

uğur
uğur - 13 yıl Önce

Fiber optik ülkemizin heryerinde böyledir.Kurulumu ve alt yapısı pahalı olduğu için talebe göre çalışmalar yapılır ve daha çok siteler tercih edilir.

Editörün notu. Uğur Bey, reklamlarınızı sitemize verirseniz herkes kazanır. :)

KemaL incE
KemaL incE - 13 yıl Önce

filim mp3 indirmek yasak deilmiii:) güzel örnek verdin vsseelamm:)

gerzeli
gerzeli - 13 yıl Önce

anladım uğur bey peki döşenen yerlerdekiler ek para mı ödüyor o zaman eğer öyleyse tamam doğru istek üzerine yapılması ama ödenen fatura değişmiyorsa ülkedeki uygulamada bir hata var o zaman yanılıyor muyum?

banner381
SIRADAKİ HABER