Meşedağı Köylüleri direnişte.

Hacıoğlu, Çiftlik ve Demirci köylüleri, henüz tamamlanmayan Meşedağı çöp arıtma tesisine dökülen çöpler nedeniyle eylem yapıyorlar.

Sinop, Gerze ve Erfelek Belediyelerinin ortaklaşa yaptığı, daha sonra Ayancık ve Türkeli Belediyelerinin de iştirak ettiği Meşedağı katı atık tesisinin hiçbir hazırlık yapılmadan faaliyete geçmesine isyan eden çevre köylüleri, tesis çevresinde eylem yaparak nöbet tutmaya başladılar.

Temeli 1998 yılında atılan ve Sinop’a 12 Km mesafede Hacıoğlu, Çiftlik ve Demirci köyleri arasında bulunan Meşedağı katı atık tesisi için verilen sözlerin tutulmadığını anlatan vatandaşlar, açılan çukura çöplerin dökülmeye başlandığını, ama ortada arıtma adına hiçbir tesisin bulunmadığını söylediler.

Tesise en yakın yerleşim birimi olan Hacıoğlu Köyü’nden Orhan Aydın ve Turan Konukçu, “Bize dökülecek çöplerin hiçbir şekilde çevreye zarar vermeden, kapalı ortamda bant sistemiyle taşınacağını ve atık tesisiyle havaya sadece su buharı karışacağını söylediler. Ama verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Daha yarısı bile tamamlanmamış tesisin çukurlarına çöpler dökülmeye başlanınca ortaya yayılan çöplere ve kötü kokuya isyan etmekte haklıyız.” dediler.

Biz çöp dökülmesine karşı değiliz, tutulmayan sözler var diyen Uzungürgen Muhtarı Ferhat Demiral, eylemcileri temsilen bir grup köylünün Sinop Belediye Başkanı ve Sinop Valisiyle görüşme yapmak üzere Sinop’a gittiklerini belirtti.

Güvenlik güçlerinin, gelen çöp kamyonlarını içeri sokmamak için eylem yapan çevre köylüleri ile belediye görevlileri arasında her hangi bir olay çıkmaması için önlem aldığı görüldü.

Bugün alınan bilgilere göre alana çöp dökülmesinin durdurulduğu, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün konuyla ilgili çevre bakanlığıyla görüşmeler yürüttüğü öğrenildi.

 


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
...
... - 12 yıl Önce

köylüyü cahil sandılar kandırıyorlar işte

banner381
SIRADAKİ HABER