İşsizlik oranlarına köleler de dahil mi?

Bizim Tekstil'de, işçiler daha az kullansınlar diye tuvaletlerin kapısına zincir vurulması üzerine işçiler iş bırakma eylemi yaptılar.

İşsizlik oranlarına köleler de dahil mi?

Edinilen bilgiye göre; 30 Nisan günü Sinop’ta bulunan Bizim Tekstil’de, işçiler iş saatlerinde tuvalete daha az gitsinler diye işe giriş saatlerinden sonraki, çıkış saatlerinden önceki, mola ve yemek saatlerinden önceki ve sonraki 30 dakikalık zaman dilimlerinde işçilerin kullandığı tuvaletlerin kapısına zincir vuruldu. Uygulamaya tepki gösteren fabrikada çalışan 450 işçinin tümü 2 Mayıs günü, 08.00 ile 09.00 saatleri arasında bir saatliğine iş bıraktı.

Bunun üzerine fabrikaya gelen patron, işçilerin uygulama kalkmadan işe dönmeyeceklerini belirtmeleri üzerine zincirleri söktürdüğü öğrenildi.

Daha önce de Bizim Tekstil’de işçilerin kullandığı tuvaletlere turnikeler takıldığı ve belli bir dakikanın üzerinde içeride kalan işçilerin ücretlerinde kesinti yapıldığı ancak, işçilerin tepkisi üzerine bu uygulamadan da vazgeçildiği idaaları var.

Haber kaynak: sol haber portalı.

Konu üzerine sitemize arayan Bizim Tekstil'den Mustafa Özdemir; "Olay tuvalet temizliğini yaptırmak adına konulmuş bir iş yeri kuralıdır. Söz konusu saatlerde tuvaletler kimyasal maddelerle(çamasur suyu v.s.) temizlenmektedir. Tabi ki acıl durumları olan personelin tuvaletleri kullanması mumkundur. Konu tamemen çarpıtılmış ve yanlış anlaşılmıştır. Hatta iş bırakma eylemi esnasında patronumuz tarafından yapılan açıklama sonrası konu personelimiz tarafından anlayışla karşılanmış ve iş bırakma eylemı sona ermıştır." diye açıklamada bulundu.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
emre sahi
emre sahi - 13 yıl Önce

ınsanlıgı bu kolelıge ıten basta devletımızın bu soruya cevap vermelı kırsal kesım deyıp destek veren devlet burdakı ınsanları kole sandırdıgı ıcın bunlar basımıza gelıyor. evet ınsanlar az masa calısıyor tespıt edılıyor ama cozum yok nerde bu devletın ınceleme kolları gelıyorlar ama 2 gun onceden haber verıyorlar haberlı baskın bunun adı daha ne dıyelım kı devletımız sagolsun...

uğur
uğur - 13 yıl Önce

yakında herşey yasak olacak merak etmeyin çıkmamış kitaplara baskın internete filmlere şarkılara sansür televizyonları kapatma ele geçirme istediklerini söylettirme.Fatih Altaylı bile isyan etmişti bu olaya

Nahide
Nahide - 13 yıl Önce

İşçilerin eylemlerini gönülden destekliyorum ve 1 Mayıs gününü Sinop'da kutlayacağımıza Bizim Tekstil de kutlasaydık daha anlamlı olurdu. İşçi Bayramında ve burnumuzun dibinde olan haksızlıklardan bihaber bayram kutladık. Sermayenin para hırsı en doğal ihtiyaçları bile hiçe sayıp, kapılara zincir vurabiliyor. Emekçiler, bu zincirlelri ağızlarına vurdurmasın, sendikalaşma, dayanışma, mücadelesine girmeliler. Hak arama mücadelesi örgütlenmeden geçer. Yasalarımız çalışandan yana değil, çalıştırandan yana.Bunun için tüm işçiler sendikalaşmalı.İşte bunun için 12 Eylül yasalarına Hayır dedik..

banner381
SIRADAKİ HABER