Kime ve Neye Göre…!

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kurumlarda istihdam edilecek personel sayıları kafa karıştırdı.

Kime ve Neye Göre…!

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin önlenmesi amacıyla geliştirilen ve hayata geçirilen TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Projesi) kapsamında il merkezi ve ilçelerde istihdam edilecek personel sayıları ile ilgili listeler belirlendi.

Söz konusu listelerdeki bazı ilçeler ile ilçemize sağlanan kontenjanları karşılaştırdığımızda, bu dağıtımın hangi ölçek ve kriterlere dayandırılarak yapıldığı konusunda oluşan tereddütlerimizi okurlarımızla paylaşmak istedik. Baz alınan ölçü köy ve merkezlerde yaşayan insan nüfusu mu, ilçeye bağlı köy adedi mi? Gerze’nin nüfusunu Ayancık ilçesi ile aşağı yukarı aynı, Durağan ilçesi nüfusundan fazla iken, Ayancık’a ayrılan kontenjan sayısı 125, Durağan’a ayrılan 105, Gerze’ye ayrılan ise 90’dır. Yine Dikmen ilçesinin nüfusu, Saraydüzü ilçesinin nüfusundan fazla olmasına rağmen Dikmene ayrılan kontenjan sayısı 40, Saraydüzü’ne ayrılan kontenjan sayısı ise 45’dir.

Uygulamada tartışmaya açık bir diğer husus ise, istihdam edilecek personelin seçimi daha evvel Noter huzurunda kura çekimi ile belirlenirken, yeni uygulamada bu işleyiş kaldırılarak, personel seçiminin ilgili yetkili kurum amiri ile yüz yüze yapılacak görüşme ile belirlenmesi. Bu yetki İlgili yasa ve yönetmeliklerle kurum amirine verilmiş olsa dahi, Anayasanın fırsat eşitliği ilkesine aykırı olacağı ve suiistimallere neden olacağı da açıktır.






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 14:50

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER