O Kavanozdaki Ne?

Armut, üzüm, dut, kızılcık, erik pekmezleri ilçemiz pazarındaki yerini aldı.

O Kavanozdaki Ne?

  İlçemiz pazarında mevsim itibarıyla görmeye başladığımız her çeşit meyvalardan yapılmış pekmezler yoğun ilgi görmekte. Şeker haricinde hiçbir katkı malzemesi kullanılmadan çevre köylerimizde yapılan armut, erik pekmezleri 15 TL, kızılcık, üzüm, dut pekmezleri 20 TL olarak satılmakta.

Pekmezin faydaları ise; günlük kalsiyum, magnezyum ihtiyacının büyük kısmını karşıladığı, vücutta kan yapımında kullanıldığı, enerji verdiği, iştah açıcı olduğu, mide, bağırsak, böbrek üzerinde olumlu etkisi olduğu, damar sertliğini giderdiği, kan dolaşımını kolaylaştırdığı, soğuk havalarda vücudun sıcaklık dengesini koruduğu olarak sıralanmakta.

Ayrıca hamilelik dönemlerinde bebek gelişimi ve anne adayları için çok faydalı olduğu belirtilmekte. Sabahları içilen iki yemek kaşığı pekmez vücut için çok değerli ve çok önemli olan iki miligram demir, 80 miligram kalsiyum ve 58 kcsal enerji ihtiyacını karşılamakta.

Pazarda satılan sebze ve meyve fiyatları; kabak, lahana, yeşil soğan, armut, elma, nar 1 TL, kıvırcık, ıspanak, biber 2 TL, ıhlamur 5 TL, peynir 6 TL, tereyağı 20 TL, turp, pırasa, mısır 1.50 Krş, domates, patlıcan 3 TL, töngel, fasulye 4 TL olarak satılmakta ise de pazarlıkta yapılabilmekte.
























































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2013, 20:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sazaklı
Sazaklı - 10 yıl Önce

şu hava alanını da haber yapar mısınız? artik fotolar yetmiyor, sinop'a gelmek istiyorum.. :)

banner381
SIRADAKİ HABER