Sıkıntılar Gününden Önce Bitecek

İlçemizde yapılan kanalizasyon çalışmalarını yürüten Erna Akkom İş Ortağı İnşaat Mühendisi Kemalettin Nalcı, yaptıkları çalışmaları anlattı.

Sıkıntılar Gününden Önce Bitecek

  Biz ihaleyi 31.05.2013 tarihinde teslim aldık ve Temmuz 2013’te çalışmaya başlandı. Araya iki bayram girdi. Fiili olarak çalışmaların  %65’i gerçekleştirildi. Şehir içinde İskele Caddesi bir terfi hattı 810 metre kaldı. Sahilden gelip Yalı ve Çamlığa bağlanacak. Şehir içinde 1.5 km alan kaldı. Kasım sonu itibariyle şehir merkezi ana toplayıcının % 80’nı tamamlamış olacağız. Asıl ihale kapsamı Ocak sonu olmasına rağmen tahminimizce daha önce bitireceğiz. Karayolları üstü Çayva arkası bitti. 1000 metre gibi hattımız kaldı. 27 Km hat yaptık, hızlı bir çalışma var. Kalan metrajımız 20 km civarında. Fazla makine çalıştığı ve süreç hızlı olduğu için rahatsızlıklar oluyor. İstenilerek yapılan bir şey değil belirli bir plan yok ne nerden geçiyor bilen yok. Süreç hızlı ilerlediği için bitince Gerze 50 yıl rahat edecek. Proje 35 yıl kapsamında hazırlandı daha sonra geliştirildi. Mevcut hatlar bağlanacak. Böyle işleri iki sene süre verilir ama bizim süremiz 300 gün fakat biz daha önce bitirip arıtma gündeme gelsin istiyoruz. 15 iş makinesi, 20 civarında kamyon var, 7 topograf, 2 tekniker, 4 mühendisle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ölçüm işleri harita grubunu ayrı tutuyoruz. Tüm hat ölçümlenerek ülke koordinatlarına bağlıyoruz. 

Altyapı demek medeniyet demek, buradaki yapılan çalışmalarla daha önce Gerze’de altyapı 6 – 7 noktaya verilirken şimdi tek noktada toplanarak deniz deşarjı sağlanacak. Daha sağlıklı olacak. Kanalizasyon diğer işlemlere göre daha derin çalışmalarla yapılmaktadır. Çoğu yerde 6 metreye varan kazılar yaptık. Çalışmalarla hatları tamamladıktan sonra vatandaşlar daha rahat edecek.








Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2013, 09:38
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER