Sinop Ticaret Odası’ndan Tuncay Özilhan’a mektup var.

Sinop Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, termik santral yapmaktan vazgeçmesi için Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’a bir mektup yazdı.

Sinop Ticaret Odası’ndan Tuncay Özilhan’a mektup var.

Sinop Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, termik santral yapmaktan vazgeçmesi için Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’a yazdığı mektup şöyle:

Sn. TUNCAY ÖZİLHAN

ANADOLU ENDÜSTRİ HOLDİNG A.Ş.
YÖN. KURULU BAŞKANI

Umut Sokak No:12
İÇERENKÖY/İSTANBUL

 

Siz, kuşkusuz Türkiye'nin yetiştirdiği en ünlü ve yetenekli işadamlarından birisiniz. Anadolu Grubu olarak ülkemizde ve komşu ülkelerde yaptığınız yatırımlarla işsizlere iş sağlamış, onları aş sahibi yapmış, Efes Pilsen Spor Kulübü ile spora katkı sağlamak suretiyle, ülke sporuna ve gençlere hizmette bulundunuz.

SİNOP-GERZE'de Termik Santral kuracağınızı ilk duyduğumda inanmakta zorlandım ve sizin doğa ve insan düşmanı bu projeyi ülkemiz ve Karadeniz'in cennet köşesi Sinop'ta gerçekleştirmek isteyeceğinizi doğrusu çok manidar buldum.

Bizler, Sinop'un geleceğini "Eğitim, Kültür ve Turizm " kenti olarak belirledik ve bu arzumuzu gerçekleştirmek için canla başla çalışıyoruz. Çocuklarımıza, doğası bozulmamış, yeşil ve yaşanabilir bir SİNOP bırakmak, inanın tek ve son arzumuz.

Siz ise, Gerze'de termik santral yaparak; yeşilimizi sarartmak, doğamızı katletmek ve geleceğimizi karartmak istiyorsunuz.

Üstelik atık su ile denizimizi ısıtarak balık neslini tüketmek, kömür külleri ile dağlar yaratarak ekolojik dengeleri bozmak, cennetimizi cehenneme çevirmek istiyorsunuz.

Bizde yakacak kömür yok, Sinop’ta termik santral yapmak nereden aklınıza geldi? Sizi hangi doğa düşmanları ikna etti bilemiyorum ama yanıltıldığınızı kesinlikle söyleyebilirim.

Hep kendime sormuşumdur, insanlar kazanmak için, ama ne pahasına olursa olsun kazanmak için bu kadar makyavelist olabilirler mi, kural tanımaz olabilirler mi? Ve yine sormuşumdur; yeşile, doğaya , yaşama ve hele hele inanmış insanlara karşı bu kader gaddar olabilirler mi?

Sayın Özilhan,

Şu mübarek günlerde bana göre bir sınavdan geçiyorsunuz. Bence Gerze'de termik santral yapmayı çok düşünmeniz gerekir. Unutmayın iki el, bir baş içindir. Alınız başınızı elleriniz arasına, bir değil bin kez düşünün, sonrasında doğru kararı bulacaksınız umarım.

Ama İstiyorsanız…

Bizler kararlıyız. Sinop-Gerze'de termik santral yaptırmayacağız, yeşilimizi, doğamızı yok ettirmeyeceğiz, geleceğimizi karartmayacağız. Çocuklarımıza temiz bir doğa, .korunmuş bir yeşil ve yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyoruz.

Unutmayınız ki, insanlar inançları için yaşarlar ve ölürler. İnanan insanlar güçlü olurlar. Bizler termik santral yaptırmamak için inandık ve birbirimize kenetlendik.

Ama siz yapmak istiyorsanız, ne pahasına yapmak istiyorsanız, kan ve gözyaşına rağmen, yeşilin yok edilmesine, doğanın katledilmesine, geleceğimizin karartılmasına, cennet yurt köşesinin yok edilmesine rağmen ve kazanmak ama ne pahasına olursa olsun kazanmak ve tatmin olma isteğiniz kabarmışsa, buyurun bizi çiğneyin, aşın ve yapın.

Ama ben sizin yeniden iyice düşünüp, irdeleyip Gerze'de termik santral yapmaktan vazgeçme karar alacağınıza güveniyor, yapacağınız " Sinop-Gerze termik santralinden vazgeçtim" açıklaması ile bizlere çifte bayram yaşatacağınıza inanıyorum.

Saygılarımla.

 

Erol Derici

Yönetim Kurulu Başkanı

 

Dağıtım:

Bilgi için;

Cumhurbaşkanlığı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı

Sinop Valiliği

Sinop Milletvelilleri

Siyasi Parti İl Başkanları

YEGEP


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
uğur
uğur - 13 yıl Önce

Gerçekten helal olsun bu yazı termik santral isteyenlere mükemmel bir cevaptır.Yasaları ve halkı para uğruna çiğneyemezsiniz.

yesil
yesil - 13 yıl Önce

Sayın ticaret odasi baskanii; yaykil köyü göc veren bi köy ... okulu bile kapandii gerze ilcesi gazimustafa kemal okuna gelecek... madem bu kadar ilgiliydiniz daha önce ,göc vermeden bunlari neden düsünmedinizz ... orman müdürlügü bile kapatiliyor sinop ilindee ... nerdeydiniz bu zamana kadarrr kis uykusuna mi yatmistinizz ... sinop un köylerinde acik okul kalmiycak bir sene sonraa ... yenikent okuluda kapanir belörendee .... neymiss yesilmis dogaymiss insan kalmadii sadece emeklilerden baskaaa .. bu zamana kadar neden bi seyler yapmadiniz......köylerde yasayacak insan kalmadi genc yok cocuk yokk ... doga ile yesille yalniz bi kent sinopp sevgiler saygilarrr hoscakalinn...

ismail ersoy
ismail ersoy - 13 yıl Önce

sayın derici,
karşınızdaki kişiyi tahtakalede kırtasiyecilik ten tanırım prensibi sineğin ayağından yağ cıkartan guruptandır.cola firmasına doğduğu memleketteki gölü kurtarmak için vatandaşı zorlarken sinop gerze orman onun umurundamı ona göre ithal edeceği kömüre karşılık bedavadan servet ve iş yeri sahibi olmak santralıda kömür firmasına yaptırmak olmak.insanlar onun için hiçmi hiç önemli değildir.tavsiyem öldüğünde mezarında kullanılmas için cepli bir kefen diktirip gönderinki onuda sinoplunun cebinden bedavaya getirsin.iyi günler dileğiyle

Necla h.
Necla h. - 13 yıl Önce

Erol istedi diye vazgeçmişler. Herkes herkese mektup yazabilir. Ne bereketliymis bu termik herkes bedavadan reklamını yapıyor.

A.tiryaki
A.tiryaki - 13 yıl Önce

Bugüne kadar sinop a ne gibi faydası olmuş?

Ahmet Kaynak
Ahmet Kaynak - 13 yıl Önce

Sayın başkanımız harika bir yazı yayınlamış.Bu yazıyı okudukton sonra umarım Anadolu Gurubu termik inadından vazgeçer.Yeşilimizi.denizimizi Gerzelilere bırakır.Okuyucularımıza iyi bayramlar dilerim.

  ....HÜSEYİN  BODUR..................
....HÜSEYİN BODUR.................. - 13 yıl Önce

sayın ÖZİLHAN Bey ; belki bu yazıyı okuma ihtiyacı bile hissetmessiniz ama ben yinede yıllarını gurbette geçirmiş, atalarından emanet aldığı mmeleketinie sahip olma bilinçine ve şuurunda olan bir GERZE li olrak sizi uyarıyorum.CENNET misali bu güzel beldeyi kirletmeyeniz, kirletemeyeceksiniz, kirletmemelisiniz..Sİizi kim dolduşa getirdi elbet bilelemem ama burası SİZE hem mammddi hemde manevi yönden PAHALIYA MAL OLACAĞA BENZER...NİYEMİ; Ben içinde yaşadığım hlkın ne kadar bilgili, ama o kadarda vefakar bir toluluk olduğunu bilenlerdenim, bunu sizi bürüyen PARA hırsı ile siz görememeiş olabilirsiniz ama ben çok iyi ve hatta adımdan daha iyi biliyorum....PARANIZ VE ÖMRÜNÜZ BU TERMİK SANTRALİ YAYKILA YAPMAYA YETMEZ....SİZLER PARALISINIZ AMA BİR ŞEYİ UNUTMUŞSUNUZ ..PARA GERZELİ İÇİN SİZİN DÜŞÜNDÜĞÜNÜ

banner381
SIRADAKİ HABER