Tarım Müdürü başarıları anlattı.

Sinop il vali’si Dr. Ahmet Cengiz, Gerze kaymakamı Metin Kubilay, ve Gerze emniyet müdürü Hasan Akça İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gerze Müdürlüğünü ziyaret etti.

Tarım Müdürü başarıları anlattı.

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz ve personeli müdürlük girişinde Sinop il vali’si Dr. Ahmet Cengiz’i çiçekle karşıladı.

 İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz, hazırlamış oldukları zeytincilik projesi ve Gerze’de yetişen nesli giderek tükenen hacı kadı tavuğunun koruma altına alınması hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

 Gerze İlçesi Merkez ve Köylerini kapsayan ve 75 Dekar Kapama Zeytin Bahçesi Tesis Edilmesini planlanmadıkları projenin toplam maliyeti 95.925,00TL olacağı Sinop İl Özel İdaresi ve Gerze İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ile ortak yürüttüğü projede nitelikli zeytin çeşitleri getirdiklerini yörede kapama bahçe tesis edilmek yolu ile zeytin üretimi ve zeytinciliğin çiftçiler için gelir getirici tarım kolu olması amaçladıklarını ve Proje çalışmasında, çeşit olarak Akdeniz’in ve Dünyanın en iyi zeytin çeşitleri olan Domat,  Ayvalık ve Gemlik çeşitleri getirilerek bu çeşitlerden karma, kapama zeytin bahçeleri oluşturulacağını belirten Halil Karadeniz, yapılan çalışmada, kurulacak zeytin bahçelerinden bir dekarından askari 1880 kilo zeytin ürünü alınması hedeflediklerini anlattı..

 Gerze’de yetişen ve nesli giderek tükenen hacı kadı tavuğu ve horozunun koruma altına alınması kapsamında başarıya ulaştıklarını anlatan Halil Karadeniz kurulumundan bu güne kadar 1018 adet horoz ve tavuk ürettiklerini bunun 40 tanesini damızlık olarak kendilerine ayırıp kalanları ise sembolik bir rakamla çiftçiye sattıklarını anlattı. Ayrıca Gerçekleştirilmek istenen bir diğer proje de toprak analiz merkezinin oluşturulması olduğunu merkezin ise Sinop’ta bir ilk olacağını belirtti.



























Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER