Yakında ayağınız yerden kesilecek

Gerze’de yamaç paraşütü için yapılan çalışmalar son aşamaya geldi.

Yakında ayağınız yerden kesilecek
Hava sporlarının, en basit ve en doğaya saygılı dalı olan yamaç paraşütünün Gerze’de yapılması için gerekli çalışmaların başladığını 1 Şubat 2011 tarihinde haber yapmıştık. Bu işin peşini bırakmayan Gerze Gündem’in genel yayın yönetmeni Mustafa Yoğurtçu’nun çalışmaları ürününü verdi.
Bugün İlçemize gelen Sinop Üniversitesi Havacılık Kulübü Başkanı Furkan Göktaş, Türk Hava Kurumu Sinop Şube Başkanı Muhammer Erol ve sayman Sezgin Kara ile birlikte Gerze Belediyesinde buluşan Yoğurtçu, Gerze Gençlik ve Spor Müdürü Sümeyye Çalmaz ve Acısu Muhtarı Fikri Uyanık eşliğinde daha önce kalkış alanı olarak belirlenen Acısu’ya hareket ettiler.
Burada gerekli incelemelerini tekrar yapan heyet daha önce aldıkları hava durumunun uygun olduğuna dair rapor sonrası kesin yerleri ve yapılması gereken çevre düzenlemesini belirledikten sonra Gerze Kaymakamlığına geçtiler.
Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ın da tam desteğini alan girişimciler, İl Genel Meclis üyeleri Cumhur Kurt ve Necmettin Çakır’ın girişimleriyle çalışmalara son şeklini verdiler.
600 metre rakımda 2 bölge, 800 metrede bir bölge olmak üzere 3 kalkış sahası belirlenen çalışmalara North Star Otel de sponsor olacak ve 10 gün sonra ilk deneme uçuşu yapılacak
 
















Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 13 yıl Önce

sayın admin yol çalışmaları ne oldu.yol hakkında haber yaparmısınız..

H.Cem AŞICI
H.Cem AŞICI - 13 yıl Önce

Eğer kulüp kurulup, yatırımlar güzel yapılırsa Gerze için bulunmaz bir turizm aracı olacaktır.Gerze genci olarak Emeği geçen herkese teşekkürler.

maria
maria - 13 yıl Önce

sevgili recai kardeşim sen rahat uyu bu projenin alt yapısını sen yapmıştın inşallah gerçekleşecek

şadan eyice
şadan eyice - 13 yıl Önce

İlçemizin tanıtımı ve turizm için güzel bir girişim olur da iniş alanı (alanları) neresi olacak o belirtilmemiş, herhalde biz uçalım da gerisi allah kerim diye düşünülmüş, deniz derseniz bu nasıl olacak öğrenmek isterim.

banner381
SIRADAKİ HABER