Yangın Evleri Projeleri Tanıtıldı

Yangın evi sahiplerinin soruları cevaplandırılarak proje hakkında bilgi verildi.

Yangın Evleri Projeleri Tanıtıldı

Kentsel tasarım halkı bilgilendirme toplantısı 7 Aralık 2017 Perşembe günü saat 14.00’te Gerze Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Toplantıya Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Gönül Erol, Belediye Fen İşleri Müdürü Özgür Büyük ile projede görev alan Yüksek Mimar Şahin Güngör, İnşaat Mühendisi Şakir Güngör, İstanbul Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Hanım, Şehir Plancısı Feyza Hanım, Muhtarlar ve ilçemizde yaşayan vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,” Gerze’de 901 yangın evi bulunuyor. Biliyorsunuz bu yangın evleri 1956’da çıkan yangından sonra yapılan ve 1960’da da halkımıza teslim edilen evler. Büyüklüğüne ve amacına göre sekiz çeşit olarak yapılmış fakat bu süre içerisinde 1960’tan sonra ekonomik nedenlerle ve ailelerin genişlemesi sonucu bu evlerimiz yetersiz duruma gelmiş ve bu evler yavaş yavaş modern yaşam alanının dışına çıkarak çirkin bir kentleşme modeli oluşmuş. Keşke bu evlere kimse dokunmasaydı da tarihi özelliğiyle Gerze’nin tanıtımına bir katkı sağlasaydı.” diyerek sözlerine devam etti. Belovacıklı’nın konuşmasının ardından projede çalışan ekip hazırlanan sunum üzerinde projenin detayları ile ilgili bilgi verdi.

Proje ile ilgili bazı detaylar ise şöyle;

  • Proje on ay süren bir çalışmanın sonucu olarak meydana geldi.
  • Komşuluk ilişkilerine dikkat edilmeye çalışıldı.
  • Hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeden ve mağdur etmeden mevcut imar planını koruyarak bir planlama anlayışı ile çalışıldı.
  • Var olan düzeni korumak ilkesi ile çalışıldı. Bu doğrultuda ikiz olan binanlar ikiz blok olan binalar blok olarak, kademeli olanlar kademeli olarak yeniden planlandı.
  • Ön bahçe mesafeleri mevcuttaki durumda korundu.
  • Bütün binalar fotoğraflanarak hepsi için ayrı bir plan çizildi.
  • Yangın evlerinde kullanılan malzemelere benzerlik esas alındı. Bütün pencerelerin önünde ahşap panjurlar olacak.
  • Derinliği 15 metre, 6 ve 8 metrelik binalar olarak tasarlandı.
  • Yan çıkmalar 1 metre 20 cm, arka çıkmalar 1 metre genişliğinde olacak.
  • Tek düzeliği kırmak ve tasarım olarak bir dil oluşturmak amacıyla 3 farklı tipten yola çıkıldı.

Vatandaşların sorularının cevaplanması ile bir buçuk saat süren toplantı sona erdi. Yangın evi sahipleri Gerze Belediyesi’ne başvuruda bulunarak kendi evinin planını temin edebilir.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 14:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Livin' La Vida Loca
Livin' La Vida Loca - 6 yıl Önce

i̇nsanların mülkleri üzerinde sizi söz sahibi yapma hakkını kim veriyor bilmek istiyorum. i̇nsanları zorlayarak veya baskı altına alarak böyle saçma sapan projelerin içine sokamazsınız. ayrıca meşhur gerze romantizminiz yüzünden bu ilçeye dışarıdan yatırım filan gelmez önce bi bunu unutun. gerze şöyle güzel böyle şirin ileride şöyle gelişicek diye yıllardır kahve muhabbeti yapıyorsunuz hepsi bu. akşam 8-9'dan sonra sokakta bi Allah'ın kulunu bulamazsınız. keza açık bir market vs de bulunmaz. sakin şehir diye övünmek de ayrı bir komedi zaten.

BarokTurk
BarokTurk @Livin' La Vida Loca - 6 yıl Önce

astra vistra

banner381
SIRADAKİ HABER