Yrd. Doç. Dr. Halil Turgut göreve başladı

Gerze Meslek Yüksek Okulu müdürlüğünü yaklaşık 2 yıldır yürüten Bülent Eskici’den boşalan göreve Yrd. Doç. Dr. Halil Turgut getirildi.

Yrd. Doç. Dr. Halil Turgut göreve başladı

1978 Gölhisar/BURDUR doğumlu olan Yrd. Doç. Dr. Halil Turgut, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde “Fizik Eğitimi”, yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi’nde “Fen Eğitimi” ve Doktorasını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Eğitim Programları ve Öğretim” alanlarında tamamlamıştır. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli dergilerde birçok makale yayınlamış, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda bildiriler sunmuş ve kitap içi bölüm yazarlığı yapmış olan Halil Turgut, Marmara Üniversitesi bünyesinde yürütülmüş bazı bilimsel projelerde de yürütücülük görevini üstlenmiştir.

Görüşmemiz esnasında Turgut, bilimsel ve teknik çalışmalara verilen önemin yönetim anlayış ve ilkelerinin temelini oluşturan gerek şart olduğuna ancak yeter şart olmadığına vurgu yapmış, ortaya somut eserler ve katma değer üreten projeler konulabilmesinin meslek yüksekokullarının kuruluş amaçlarının odağında yer aldığına inandığının altını çizmiştir. Bu anlamda yakın ve uzak dönem planlamaları dahilinde bu anlayış ve inançla çalışacaklarını ve Sinop Üniversitesi ve onun önemli bir nüvesi olan Gerze Meslek Yüksekokulu’nu belirledikleri hedefler doğrultusunda daha yukarılara taşımayı gaye edindiklerini ifade etmiştir. Ayrıca Turgut, “Ulusal anlamda öğrenciler tarafından tercih edilen ve nitelikli bireyleri ekonomik ve sosyal hayata kazandıran, bilimsel ve teknik arenada uluslararası çevrelerle entegre olmuş bir üniversitenin bu anlamda önemli bir birimi olabilme” vizyonunu benimsediğini belirtmiştir. Son olarak da bunu gerçekleştirebilmenin yolunun iletişim kanalları açık, görev odaklı, yerel değerlerle ve halkla bütünleşmiş, dinamik ve tabii ki insan odaklı ve demokratik bir yönetim anlayışından geçtiğinin farkında olduğunun önemle altını çizerek “merkezinde milletin ve adaletin olmadığı yönetimlerin başarısızlığa mahkum olduğunu” dile getirmiştir. 

  Gerze Gündem internet haber olarak Yrd. Doç. Dr Halil Turgut'a yeni görevinde başarılar dileriz.



Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
ibrahimoğuzgiray
ibrahimoğuzgiray - 13 yıl Önce

saygı değer hocamıza hayırlı olsun inşallah iyi hizmet yapar gerzemize hayırlı olsun saygılarımla

banner381
SIRADAKİ HABER