PTT’de Neler Oluyor!

PTT Müdürlüğünce verilmekte olan hizmetlerin kapsam ve içerikleri tamamen değişti.

PTT’de Neler Oluyor!

  PTT’nin ülke genelinde verdiği hizmetlerin içerikleri sektörel bazda nerede ise tamamıyla değişti. PTT şubeleri artık vatandaşa çok farklı ve değişik boyutlarda hizmet vermeye başladı.

  Bu değişikliklerden halkımızı haberdar etmek ve yeni uygulamalar hakkında onları bilgilendirmek, hizmetlerin içeriğini anlaşılır kılmak amacıyla bu için başındakini, Gerze PTT Şube Müdürü Ayhan Taş’ı makamında ziyaret ettik.

  Müdür Taş yaptığı açıklamalarda, verilen hizmetleri 3 ana başlık altında toplayarak bunların Banka, Lojistik ve Posta hizmetleri olduğunu ifade etti. Posta hizmetlerinin alt başlıklarını belirten Taş “ kütüphane hizmeti Ulaştırma Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile halk kütüphanelerinden yararlanamayan, hayatlarını eve bağımlı olarak devam ettirmek durumunda olan hasta, yaşlı, engelli vatandaşlarımızın kütüphane hizmetlerinden yararlanması amacıyla özel bir tarife belirlenmek suretiyle verilen hizmettir. Bu hizmet 20 il merkezinde verilmektedir. Hizmet kapsamındaki gönderiler, kayıtlı posta maddeleri otomasyonu sistemi ile taahhütlü olarak alınır ve teslim edilir.” dedi. Banka hizmetlerinin konu başlıklarını, havale işlemleri, hesap işlemleri ve posta çeki, efektif işlemleri, fatura ödemeleri, vergi ve ceza ödemeleri, sigortacılık işlemleri, SGK tahsilatları, abonelik ve başvuru işlemleri, anlaşmalı banka işlemleri maaş ve yardım ödemeleri ve inter aktif uygulamaları olarak açıklayan PTT Şube Müdürü Ayhan Taş, “ artık PTT aracılığı ile bankanıza gitmeden kredi kartı ve bireysel kredi ödemelerinizi yapabilir, bankadaki kendi hesabınıza veya bir başkasının hesabına TL, USD, EURO cinsinden para gönderebilir, para transferi işlemi yapabilir, kredi kullanabilirsiniz. 4 banka adına aracılık yaparak kredi veriyoruz, anlaşmalı olduğumuz bankalar Vakıfbank, Aktif Bank, İng Bank ve Deniz Bank” dedi.

  Müdür Taş, Lojistik hizmetlerinin alt başlıklarını yurt içi kargo, kurye ve şehir içi ekspres kurye, yurt dışı koli, yurt dışı APG ambalaj malzemeleri ve kargo ek hizmetleri olarak sıraladıktan sonra açılımları hakkında ise “ Yurt dışı APG; acele olarak alıcısına teslim edilmesini istediğiniz yurt dışı gönderileriniz için yararlanabileceğiniz ve varış posta idareleri ile imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde halen 110 ülkeye öncelikli hizmet veriyoruz” dedi.

  Müdür Ayhan Taş yeni hizmetler ile ilgili son olarak; vatandaşların bundan böyle internetten PTT ana sayfasında online işlemlerden elektronik telgraf gönderebileceklerini belirterek sözlerini noktaladı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2013, 10:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
şadan eyice
şadan eyice - 11 yıl Önce

hadi canım, banka görevi yapıyorlarmış, güldürmeyin adamı....mayis ayinda cuma günü adıma gönderilen havaleyi pazartesi günü mecburiyetten gittiğim istanbul da ptt şubesinden alamadım. ancak izmir de alabildim. neymiş gönderen ile irtibat kurulacak, fax haracı ödenecek ancak ondan sonra alınabilir miş. ne büyük hizmet değil mi yerseniz tabiii.....

banner381
SIRADAKİ HABER