GÖZ’ünüz aydın.

182’yi arayarak istediğiniz bölümden, istediğiniz doktordan rahatlıkla randevu alabilirsiniz.

GÖZ’ünüz aydın.

 

Sağlık bakanlığının ilk olarak Erzurum ve Kayseri illerinde uygulanmaya başladığı, daha sonra sırasıyla Yalova, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Sakarya ve Tekirdağ illerinde uygulamaya geçtiği pilot uygulama çerçevesinde 182 numaralı telefonu arayarak hastaneden randevu alma uygulaması 11 Mart 2011 tarihinden itibaren Sinop için de başladı.

182 numaralı telefonu aradığınızda sizi karşılayan Sağlık Bakanlığı personeli bu uygulamanın yapıldığı herhangi bir ilin devlet hastanesinin istediğiniz bölümünden hatta istediğiniz doktordan size randevuyu veriyor.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi içinde geçerli olan bu uygulamayla şimdiye kadar 4 bine yakın vatandaş sistemden yararlanarak randevu talebinde bulundu.

Özellikle Göz hastalıkları gibi birkaç bölümde bir türlü muayene olamayan hastalar artık rahatlıkla ve üstelik istedikleri hekime muayene olabiliyorlar.

Randevuyu nasıl alacaksınız?

  • Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) Çağrı Merkezi aranır.
  • 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
  • Vatandaş pilot uygulama yapılan illerinden randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.
  • Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Randevu nasıl iptal edilir?

  • Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından önce yapılmalıdır.
  • 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
  • Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

NOT:VATANDAŞ KENDİSİNE VERİLENEN RANDEVU ZAMANINDAN 30 DAKİKA ÖNCE İLGİLİ HASTANENİN MHRS HASTA KABUL BÖLÜMÜNE BAŞVURMALIDIR.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER