CHP'den "Gezi" Olaylarına İlişkin Soru Önergesi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, Gezi Parkı odaklı eylemlerde kaç öğrenci ve öğretmenin ifadesinin alındığını ve idari soruşturma açıldığını sordu.

CHP'den

  Altay, Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Gezi Parkı eylemlerinin hükümetçe baskı ve şiddetle bastırılma yoluna gidildiğini iddia ederek, "Bu eylemlere katılan öğrenci, Öğretmen ve diğer kamu görevlileri için adeta bir cadı avı süreci başlatıldığı kamuoyuna yansımaktadır" ifadesini kullandı.

Özellikle 6-7 Haziran tarihlerinde yaşanan eylemler için okulda bulunmayan, eylemlere katılan ve katılmayan öğrencilerin ve öğretmenlerin gizli tanıklarla suçlanarak cezalandırıldıkları duyumlarının alındığını ileri süren Altay, Avcı'ya şu soruları yöneltti:

"Ülke genelinde kaç okulda kaç öğrenci ve öğretmenin bu gösterilerle ilgili ifadesi alınmış ve idari soruşturma açılmıştır? Açılan soruşturmaların iller itibariyle dağılımı nedir? Sonuçları neler olmuştur? Polis kayıtlarından yararlanılarak eylemelere katıldığı belirlenen öğrencilerden 'sizi kim gönderdi, hangi öğretmeniniz yönlendirdi, eylemlere katılan arkadaşlarınız kimler' gibi sorular hangi okul yönetimleri tarafından hangi yetkiyle sorgulanmaktadır?

Özel yetkili mahkemelerde uygulanan 'gizli tanık' modelini eğitim
sistemimize de uygulayarak kindar nesilden sonra ispiyoncu bir nesil yetiştirmek milli eğitimin temel yasaları ile çelişmemekte midir? Anayasa başta olmak üzere ilk ve orta öğretim müfredatlarında yer alan demokrasi eğitimi konu ve dersleri ile demokrasi kültürüne katkı sunacak genelge, yönerge ve yönetmelikleriniz, yaptığınız bu soruşturma ile çelişmemekte midir? Soruşturma süreçlerinde görülen gizli tanık baskısını yapan kamu görevlileri ve eğitim yöneticileri hakkında bir işlem yapacak mısınız?" 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2013, 15:45
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER