Gerze MHP, püskevit dağıttı.

Gerze MHP İlçe Teşkilatı, seçim çalışmaları çerçevesinde yaptığı etkinlikle rakiplerine göndermede bulundu.

Gerze MHP, püskevit dağıttı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir süre önce yaptığı mitingde sarf ettiği püskevit kelimesi, eleştirilmiş ve espri konusu olmuştu. Daha sonra kelimenin Adana’nın yerel şivesi olduğu ortaya çıkması ve halkın sahiplenmesi üzerine MHP’nin en büyük propaganda malzemelerinden biri oldu.

Bu durumu çok iyi değerlendiren Gerze MHP İlçe örgütü, dün akşam Gerze’de düzenlenen fener alayına da katılan Sinop MHP ikinci sıra adayı Nazım Demiray ve İlçe Başkanı Hüseyin Yaşar ile beraber merkez camisinin çıkışında açtıkları stantta püskevit dağıttı.

Cuma namazı çıkışı yapılan etkinliğe vatandaşların, özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği görüldü.











//www.finehub.com/






 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gürhan TANGA
Gürhan TANGA - 13 yıl Önce

Bahçeli nin de acikladigi gibi Çukurova da
(iki Bisküvi arasına Sıkıştırılmış lokuma) püskevit denirmiş. Çok doğru.

Yalnız bizim köylerimiz de BÜSKÜT ya da PÜSKÜT diye telaffuz edilir. Cuma günü Pazara inmiş yasli bir köylüye sorsanız bu şekilde söylerdi. Ama gene de MHP li hemserilerimi kutlarım iyi düşünmüşler.

Çocukluğumuzda Cuma günü pazara inerken cogu durumu iyi olmayan köylü elinde ki bir sepet yumurta KIRILIR korkusuyla traktöre binmez yedeğinde Eşeği varsa bile yumurtaları kesinlikle Eşeğe yüklemez elinde tasirdi.Çünkü bir sonraki Cumaya kadar ihtiyacı olan malzemeyi onunla alirdi.

Kendine yakin hangi bakkaldan alisverisini yapıyorsa oraya gider, yanında gelirken peşine takılan coguna da bir BÜSKÜT ya da PÜSKÜT yaptirir eline verirdi. AMA Ne günlerdi...

O günleri bizlere hatırlatan MHP li arakadaslara tekrar teşekkürler....

HÜSEYİN YAŞAR-GERZE MHP İLÇE BAŞKANI.
HÜSEYİN YAŞAR-GERZE MHP İLÇE BAŞKANI. - 13 yıl Önce

GÖSTERDİKLERİ YOĞUN İLGİ VE ALAKA İÇİN TÜM GERZE HALKINA TEK TEK TEŞEKKÜR EDERİM..RABBİM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN...DEĞERLİ VE BİLGİLENDİRİCİ YORUMUNUZ İÇİN GÜRKAN BEY SİZLEREDE AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM...SAĞOLUN,VAROLUN...RABBİME EMANET OLUN.

nilgün demirel aktaş
nilgün demirel aktaş - 13 yıl Önce

sayın devlet bahçeliye teşekkür ederiz onun sayesinde lokum ve püskevit satışımız arttıııı sağolsunnnnn o olmazsaaa püskevüt satamıyodukk satışlarımız rekor kırdıı....saygılarrr

banner381
SIRADAKİ HABER