MHP Sinop’ta seçim startını verdi.

MHP Sinop milletvekili adayları, partililer ve halkla buluştuğu toplantıyla seçim startını verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop il başkanlığı Milletvekili adaylarını Sinoplulara tanıttı.
Aşıklar düğün salonunda dün saat 15.00 da düzenlenen tanıtım etkinliğine birinci Sıra Sinop milletvekili adayı Metin Oktay Fındık ve ikinci sıra adayı Nazım Demiray katıldı.MHP Sinop il başkanı İsmail Özhan'ın konuşmasıyla başlayan tanıtım toplantısında Emekli müftü kadir çiçek tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, şehitler anısına yapılan saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal marşı okundu
Milletvekili adaylarının tanıtımıyla açılan toplantıda adaylardan Metin Oktay Fındık bir konuşma yaptı.
Sözünün ara ara atılan coşkulu sloganlarla kesildiği konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Fındık, 23 Nisan ululsal egemenlik ve çocuk bayramını kutladıktan sonra önümüzdeki 12 Haziran milletvekili genel seçimlerini Milletimizin üzerindeki kara bulutları dağıtacak, ufkunu aydınlatacak, önünü açacak, huzuru müjdeleyecek, sevgiyi getirecek, yoksulluğu tarihe gömecek ve işsizliği yok edecek şeklinde nitelendirdi.
Partililerin heyecanından mutlu olduğunu belirten Fındık, seçim çalışmaları boyunca, ısrarla ve büyük bir inançla Sinop’un her bir ferdiyle kucaklaşacaklarını, her kapıyı çalacaklarını ve her eli tutacaklarını söyledi.
Termik santral istemediğini ve gerekirse bunun için mecliste ceketini yakacağını belirten Fındık, 9 yıllık iktidarın Sinop’a işsizlik, esnafa borç yükü getirdiğini, köylünün ve balıkçının artık üretim yapamaz, yapsa bile satamaz hale getirildiğini anlattı.
Metin Oktay Fındık sözlerine şöyle devam etti:
İktidarın 9 yıllık kendisinin de çıraklık ve kalfalık dediği döneminde;
  • Devlet malı yağmalanmış,
  • Yalanlarla millet kandırılmış,
  • Fitne sokulmuş millet cephelere bölünmüş,
  • İşsizlik ve yoksulluk artmış,
  • Yıkım projeleriyle milletimizin birliği bozulmuş, kavga artmış
  • Teslimiyetçi politikalarla dayatmalara boyun eğilmiş,
  • Teröriste kibar, millete gaddar olunmuş. Terminoloji değişmiş, artık terörist başı “barış elçisi” olmuş.
Hukuken verilen kararlar bir gecede değiştirilerek terör yandaşları masumiyet karinesine büründürülmüştür.
Görünen manzara karşısında ustalık dönemlerini hayal bile etmek insanın içini ürpertmektedir.
TBMM terör yandaş ve yatakçılarının koruma zırhına kavuşturulduğu yer haline getirilmiş, Habur’dan giren hainler Gerze’de, Boyabat’ta polis ve askerimize kurşun sıkmışlar, canımızı ciğerimizi dağlamışlar sonra ellerini kollarını sallayarak kaçmışlardır.
Şimdi ‘kürt sorunu yok, pkk sorunu var.’ diyen Başbakan biz söylerken bize Milli birliğe karşı çıkıyorsunuz diyordu. Şimdi ne oldu seçim mi yaklaştı? Milliyetçilik damarların mı kabardı?
MHP tarihin haklı çıkardığı bir siyasi harekettir.
Koltuklarına alıştılar, ne yazık ki aşlarına haram karıştırdılar.
Öğrenciler, öğretmenler, avukatlar, eczacılar, işçiler, memurlar sokakta sesli yürüyorlar, ama bu ülkede bazıları sessizce götürüyorlar.
“Demirci zenci olursa ,duman onun yüzünde iz bırakmaz” derler ya işte mevcut hükümette öyle. Ddevleti yönetenler oldukları halde hiçbir olumsuzlukta sorumluluk üstlenmeyip zenci demirci rolünü üstlenmiştir.
Yandaşları için sınavlara şifre koyan bu hükümet 9 yıldır bir arpa boyu yol gidememiştir.
Hala bu ülkede doğan çocuklar borçlu doğmaktadırlar.
2002'ye kadar 80 yılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin verdiği cari açık 57 milyar dolar iken 8 yılda verilen cari açık 210 milyar dolar civarındadır.
Protesto edilen senet tutarı 2002 yılında 816 milyon lira iken, 2009'da 7 milyar 771 milyon lira oldu.
Artış yüzde 852.
2002'de 743 bin olan karşılıksız çek sayısı, 2009 yılında 1 milyon 911 bine ulaştı.
Artış yüzde 157.
Sıcak para ve kara para girişleri nedeniyle lira değerlendi, ithalat patladı ve dış ticaret açığı rekor düzeye çıktı.
 2002'de 15.5 milyar dolar olan yıllık dış ticaret açığı, 2010 ekim ayı itibariyle 64 milyar dolara yükseldi. Türkiye'nin toplam dış borçları, geçtiğimiz dokuz yıllık döneme hızla büyüdü.
Toplam dış borcumuz 2002de 129 milyar dolar idi. Haziran 2010da 459 milyar dolara yükseldi.
Motorinin litre fiyatı yüzde 149, benzinin ki yüzde 131 arttı.
Hem ülke insanı hem de Sinoplu bankalara borçlandırılarak bağımlı hale getirildi.
Eğitim fakültesi mezunlarımız atanmayı beklerken 40 bin ithal öğretmen getirilmesi için Çalışmalar başlatıldı.
Değerli katılımcılar soruyorum size;
Siz razı olacak mısınız 12 yaşına kadar din eğitimi yasak olan ülkemizde boynunda haç madolyonu taşıyan, hristiyan işaretleri yapan öğretmenlerin, çoluk çocuğumuzun karşısına çıkarılmasına.
Bu hristiyan misyonerliğine kapı açanlara sandıkta gereken dersi vermeyecekmisiniz?
Biz bu zorluklar karşısında metin olan bir yürekle yola çıktık. Kanı, lisanı, imanı, vatanı ile beslenmiş birisi halkın bağrından birisi olarak… Tarihimizin şanı, bizi biz yapan imanı, bütün bunların mabedi vatanı; canı, namusu gören bir Türkiye için,
Türk gençliği için… Bir köşesine bir toplu iğne battığında canımız acıdığı bu vatanda; atası gibi medeniyeti dünyaya gösteren bir Türkiye için…
İktidar tarafından adeta cezalandırılan, 9 yıldır özelinde hiçbir proje geliştirilmeyen hiçbir yatırım yapılmayan Sinop için ses vermeliyiz.
Üniversitesiyle, turizmiyle, sanayi ve ziraatıyla, balıkçılık sektörüyle gelişmiş, huzurlu ve müreffeh bir Sinop için ses vermeliyiz.
Sinoplu hemşehrilerimiz bize görev verdiği takdirde, Sinop’un Ankara’daki sesi olmak ve yüreğimizi sizlere açmak için söz veriyoruz.
Biz her sabah güneş doğduğunda Sinop ve Sinoplu için koşacağımıza söz veriyoruz.
Bize inanan ve güvenenlerin boynunu bükmeyeceğimize İnsana hizmet hakka hizmettir diyerek; yılmadan, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan Sinop için, Sinoplu için çalışacağımıza söz veriyoruz.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER