Kazanan Sinop oldu.

SİYAD'ın düzenlemiş olduğu "Sinop Futbol Turnuvası" 17 Haziran Pazar akşamı Hakan Şükür Stadında muhteşem final ve kupa töreni ile son buldu.

Kazanan Sinop oldu.

  Turnuvaya Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru, İstanbul M. Vekili Şirin Ünal, İstanbul M. Vekili Mehmet Tomaş,23.Dönem M. Vekili Kadir Tıngıroğlu, Ateşehir Belediye Bşk. Yrd. İsmail Kabakçı, Sancaktepe Bld .Bşk. Yrd. Hasan Kemal, MHP İstanbul İl Bşk. Yrd. Fahri Yağlı, İş Adamı Musa Can, Turnuvaya iştirak eden derneklerin başkanları, Siyasi partilerimizin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Final maçları öncesinde yöresel sanatçılar Ozan Öztürk, Serkan Öztürk ve Habibe Bozkır ile eğlenen taraftarların maça ilgisi büyüktü. Turnuvaya katılan tüm takımlarımıza turnuvada emeği geçen kişiler tarafından centilmenlik kupası ve madalya takdim edildi.

Süper Final! Şampiyonluğun son maçında Bağlıca, Siyad Gebze'yi 3-2 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu olmaya hak kazandı.

Ve Bağlıca Şampiyon! Arif Kuşcu'nun gençleri olarak adlandırdığımız Bağlıcalı oyuncular Sinop derneklerinin futbol tarihinin unutulması mümkün olmayan şampiyonluklarından birisine imza attı.31 derneğin katılmış olduğu turnuvada Bağlıca ismi hiç konuşulmuyorken grup elemelerinden çıkan Bağlıca, sakin tavrı ve hırslı futboluyla dikkatleri üzerine çekmeyi turnuvanın favorisi gözüken Serder'i yenerek belli etti. Bağlıca, finale yükselip Siyad Gebze'yi 3-2 yenen takım olup turnuvanın şampiyonu oldu.

SİYAD Genel Başkanı Sebahattin Sungur yapmış olduğu konuşmada "Bugün burada bulunan herkesin gönlü Sinop ve Sinoplu için atıyor. Bu turnuva ile başlatmış olduğumuz programda SİYAD'ın Sinop Derneklerinin yeni bir yürüyüşünün başlangıcı olacaktır. Gençlerimizin geleceğini emanet ettiğimiz babalarında babalar gününü buradan kutluyorum. Üsküdar’da kurmuş olduğumuz bayan folklör ekibimiz bizi yurt dışında temsil etmesi için Slovakya’ya gönderdik orada hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Turnuvayı Birincilikle bitiren Bağlıca'ya kupasını Prof. Dr. Emin kuru verdi ve bugünün anlam ve önemiyle ilgili kısa bir konuşma yaptı. "Sporda kazanan yoktur, kaybeden de yoktur. Sporda kazanan da, kaybeden de kardeşlik, dostluktur. Hele ki bu Sinopluysa kazanan sadece kardeşlik ve dostluktur. Kalabalığın hiç önemli değil, bugün burada toplanmış olan kıymetli değerli hemşerilerimin bu organizasyona olan inancı önemlidir. Bu kadar inançlı, bu kadar kararlı bu organizasyonu yapan başta SİYAD başkanı ve yönetim kuruluna ve bütün dernek başkanlarına bütün katkısı bulunanlara teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki organizasyonlarında başarılar diliyoruz" dedi.

Şampiyonluk kupası alındıktan sonra üçüncülük ve dördüncülük maçları Serder ve Darıca arasında oynandı. Serder, Darıca'yı 7-3 mağlup ederek turnuvanın 3.sü olmayı hak kazandı.













 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2012, 13:02
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER