Kötülükler, ölümden hızlı koşar.

09 Ekim 2011 saat 14.30’da Gerze Say Bar’da çevre ve ekoloji avukatlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Gerzeliler yoğun ilgi gösterdi.

Kötülükler, ölümden hızlı koşar.

Ülkemizdeki bütün çevrecilere gönülden destek veren 18 avukatın katılımıyla gerçekleştirilen panelde ilk konuşmayı Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) Avukatı Emre Baturay Altınok yaptı.

Tüm Türkiye’den çevre ve ekoloji avukatlarının çevre mücadelelerine destek sunmak ve hukuksal araçlarını tartışmak amacıyla her iki ayda bir toplantılar gerçekleştirdiklerini söyleyen Altınok, hukuki süreç hakkında bilgilendirme yaptı.

Yaykıl’da ortaya konan direnişin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu anlatan Avukat Emre Baturay Altınok, olaylar sırasında tutuklanan Volkan Özcan’a dair hukuki sürecin devam ettiğini belirtti ve halkın, o gün kolluk kuvvetlerinin ölçüsüz müdahalesine karşı meşru müdafaa gerçekleştirdiğini söyledi.

Daha sonra konuşan Zonguldak Barosu Avukatlarından Yakup Okumuşoğlu, Türkiye’de çevre mücadelesine ilişkin yaptığı sunuşta, uygulanan enerji politikalarındaki yanlışlığa dikkat çekerken bu konuda birçok dava açtıklarını ve bunlardan pek çoğunun sonuçlandığını bir kısmının ise hukuki süreçlerinin devam ettiğini belirtti.

İzmir Barosundan Ayşegül Altınbaş da, Foça’da iki termik santrale ve altın madenine karşı mücadele olduğunu belirten konuşmasında Sokrates’in “kötülük ölümden hızlı koşar” sözüne atıfta bulunarak Termik santral yapmak isteyen firmanın yaptığı kötülüğün, çocuklarımızın, torunlarımızın ölümüne neden olacağını söyledi.

İstanbul ve Ankara barosundan katılan avukatların da yaptığı konuşmaların ardından panel sona erdi.





















Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER