2011 Gerze’de böyle geçti.

2011 yılı içersinde Gerze gündemini oluşturan ve sizlerle paylaştığımız satır başlarından akılda kalanlar, unutulmayanlar.

2011 Gerze’de böyle geçti.

Gerze Gündem İnternet habercilik olarak Tüm okuyucularımızın yeni yılını içtenlikle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dileriz.'

2011 yılı haberlerinden bazıları.

Saklı hazinelerimize gün ışığı

İlçemizde toprak altında kalan ve uzun yıllardır kimsenin bilmediği tarihi yerlerimiz Gerze Gündem Habercilik ve Belediye Kültür Müdürü Erhan bey tarafından araştırılmaya başladı.

Çevreciler Gerze'deydi.

Yapılan çağrıya uyan Kolektif, platform ve dernekler iki gün süren etkinliklerle bozulmuş ve hala bozulmaya çalışılan ekolojik dengenin feryadı oldular.

Müzmin yara iyileşecek mi?

Gerze Belediyesinin girişimleri ile ilçemize gelen Bayındırlık Bakanlığı teknik araştırma ve uygulama genel müdürlüğünden iki mühendis, bayındırlık il müdürü Salih Sağır ve İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay binayı inceleyerek yasalara aykırılık iddaalarını yerinde incelendi.

Çevreciler ayağa kalktı

Gerze’ye termik santral yapma konusunda inadını sürdüren Anadolu Grubu bütün mahkeme kararlarına rağmen çalışmalarına devam ettiğini Çakıroğlu mevkisine gönderdiği yaklaşık 12 kişilik heyetle gösterdi.

Sürpriz Kararname

Sinop Valisi Hakan Güvençer Bingöl Valisi oldu.

Sporda dayanışmanın gücü

U-17 Sinop Liginde İlçemizi temsil eden Gerze Esnafspor, 3 maçta topladığı 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Gerze'de lodos başka eser.

16 Aralık Perşembe günü gündüz saatlerinde İlçede esen lodos hayatı tam anlamıyla felç etti. Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Limanda bağlı bir tekne alabora oldu. Tekne 3 gün sonra ancak çıkarılabildi.

Mehteran Bölüğü Gerze'den geçti.

Gündüz saatlerinde Gerze’nin Samsun çıkışında toplanan gençler, saat 15.00’de mehter takımı eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Hükümet konağı önüne gelen topluluk, büyük bir Türk Bayrağı açarak sloganlar attılar. Burada mehter takımı bir saate yakın süre müzik konseri verdi.

Belediye ve çalışanları anlaştı.

657 sayılı devlet memurları kanununa tabii olarak Gerze Belediyesinde çalışan 15 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

Gerze'de yeni ekmek kapısı.

Yıllardır atıl durumda bekleyen tekel barakalarının, yapılan tadilat sonrası ekonomiye kazandırılmasının yanında, bir çok kişiye de iş sağladı.

Eğitim-Sen’de görev değişimi.

Sedat Işıdı’nın uzun yıllardır yürüttüğü sendika temsilciliğini bu dönem Murat Vural yapacak.

Osman Belovacıklı köşke çıktı.

   Gerze CHP milletvekili ve genel başkan yardımcısı Engin Altay, eski Ulaştırma Bakanı ve Sinop Milletvekili Yaşar Topçu, eski milletvekili Özer Gürbüz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erol Derici ve işadamı Cengiz Oğuz’dan oluşan heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den talep ettikleri randevuya olumlu cevap gelmesi sonrası köşke çıktı.

Can kaybı da yaşanabilirdi.

Arkalarında Anadolu Gurubunun olduğunu ve tüm faaliyetlerini belli bir amaca yönelik yaptığını düşündükleri derneğin, binasının önünde toplanan protestocular çeşitli sloganlar atarak tepkilerini gösterdiler.

Kadro yokmuş ki…

25 yıl önce başlayan mücadelede acı gerçek yapılan bir başvuruyla gözler önüne serildi.

Yaykıl çöplüğüne kimse dur diyemiyor.

Hiç kimse çekmedi Yaykıl Halkı kadar. Gerze’nin bütün çöpünün evlerinin yanına dökülmesinden geçtiler, her gün yanan kimyasal atıklar bir yana, şimdi de göçüklerle başları dertte.

Sinop Valisi hızlı başladı.

13.12.2010 Bakanlar Kurulu kararıyla Pursaklar Kaymakamlığından İlimize Vali olarak atanan ve 06.01.2011 tarihinde görevine başlayan Dr. Ahmet Cengiz’in yaptığı ziyaret ve denetimlerin adresi bu defa Gerze Devlet Hastanesiydi.

Gerze’de yer yerinden oynuyor.

Gerze’nin Yaykıl Köyünde yapılması planlanan termik santral için sondaj çalışmaları başladığını duyan çevre örgütü, belediyeden anonslarla topladığı kalabalıkla birlikte Yaykıl Köyündeler.

Gerze’nin okulları ödüle doymuyor.

2011 yılı proje tabanlı beceri yarışmasında Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ahşap teknolojileri alanında birinci, metal teknolojileri alanında ikinci oldu.

Gerze Kaymakamı değişti.

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ayramı kutlamaları çerçevesinde koltuğunu bir süreliğine Haşim Zehra Tarı İlköğretim Okulu öğrencilerinden Aleyna Ebru Uzun’a devretti.

Hasan Çağlayan, yaşam mücadelesini kaybetti.

1954 doğumlu olan Hasan Çağlayan, yakalandığı amansız hastalıkla uzun süredir verdiği mücadeleyi bu sabah kaybetti.

Boyabat’ta polise silahlı saldırı

Boyabat İlçesi’nde dün gece (06 Mart 2011) saat 23.00 sıralarında Çorak caddesindeki polis lojmanlarının önünde devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

İnşaattan düşen 3 kardeş ağır yaralı

Gerze Atatürk mahallesinde bir inşaatta dış cephe sıvası yapan 3 kardeş, iskelenin çökmesi sonucu ağır yaralandı.

Durmuş Pehlivan vefat etti.

Yakalandığı amansız hastalıkla mücadelesinde yenik düşen Durmuş Pehlivan, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Ay lav yu Nejdet, denize uçtu.

Elinde arabasıyla neredeyse tüm Gerze’yi dolaşarak simit satıp geçimini sağlayan Nejdet Altunel, limanda yeni yapılan tahta iskelede satış yaparken dengesini kaybederek arabasıyla beraber denize uçtu.

Sandık sandık oy dağılımı

Gerze'nin 2011 yılı milletvekili seçiminde sandıklara göre oy dağılımı ( kesin olmayan sonuçlar )

Gerze artık uçmaya hazır.

Gerze’nin, anlatmakla bitirilemeyecek yeşil ve maviyle birleşen güzelliklerini fark ettirmenin zamanının çoktan geldiğini düşünen ve İlçemizi, hem turizme kazandırmak hem de doğanın insana sunduğu güzelliklerden faydalanmak adına her türlü projeyi yürüten Gerze Gündem önderliğinde başlayan çalışmalardan biri, deyim yerindeyse el değmemiş doğasında, paraşüt alanları oluşturmak oldu.

Sağlığımız Allah’a emanet.

1993 yılında yapımına başlanıp, 2005 yılında hizmete açılan Gerze Devlet Hastanesi personel yetersizliğinden dolayı hizmet vermekte zorlanıyor.

Gerze dönüşü kaza, 5 ölü

İstanbul’dan Ankara istikametine seyreden Mesut Ö. idaresindeki 34 AG 0171 plakalı tır, sabah saatlerinde, TEM Otoyolu Balküpü Şeker Fabrikası mevkisinde karşı şeride geçerek, çarptığı Muhittin Ak'ın (30) kullandığı 34 YM 0329 plakalı otomobili yaklaşık 70 metre sürükledi.

Limandan kötü haber..

Gerze’nin lodos limanı diye bilinen mendirekten denize giren Mehmet Gökçe, belli bir süre yüzdükten sonra gözlerden kaybolmuştu.

Bu ev bir tarihi yaşatıyor.

Gerze’nin Hamidiye Mahallesi, Bayraktar caddesinde Necla Olgunsoy’a ait ev, bozulmayan yapısı ve içindeki eşyalarıyla tarihimizin izlerini bugüne taşıyor.

Festivalde finale yakışır bir gece

Bu yıl 38.’si yapılan Gerze Kültür ve Sanat Festivali 17 Temmuz gecesi yapılan programlarla sona erdi. 3 gün süren festival boyunca halk müzik, yarışma ve eğlenceye doydu.

Tecavüz zincirinin 5 yaşındaki kurbanı

Dün akşam Gerze 19 Mayıs mahallesinde 18.00 sıralarında, 5 yaşındaki oğlu E.M.E.’nin iç çamaşırında kan gören anne öğrendikleri karşısında şoke oldu.

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Edinilen bilgiye göre Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, aldıkları bir duyum üzerine Yuvalı köyünde Y.B.’ye ait mısır tarlasında, mısırların arasına ekilmiş 1300 adet kök keneviri ele geçirdi.

Yaykıl direnişi sonrası bir kişi tutuklandı.

5 Ağustos 2011 pazartesi günü Yaykıl Köyü’nde emniyet güçlerinin koruması altında sondaj için gelenlere halk izin vermemişti.

Bir tek tank ve topları yok.

Sabah saatlerinden itibaren sondaj çalışması yapılacağını duyan duyarlı vatandaşlar Yaykıl Köyü’nde toplanmaya başladı.

Saat 10.30 sıralarında olay yerine ulaşan askeri birlik, bekleyen halka göz yaşartıcı gazlarla müdahale etti.

Amatör imkanlarla profesyonel yardım operasyonu

Tokat’ta hemşirelik yaptığı öğrenilen ve bayram tatilini Gerze’de geçiren S. D. (31), dönüş yolunda aracı durdurarak bir anda kendini yaklaşık 100 metrelik uçurumdan aşağıya bıraktı.

Gerze, helesayı yaşatmada kararlı.

27 Ağustos 2011 gecesi Helesa Gecesi ‘ydi. İskele meydanında yine birçok kişi toplandı ve 35 yıllık aradan sonra ilki geçen sene yapılan Helesa’yı gerçekleştirdi.

Kaza mı? Ecel mi?

Gerze Hamidiye mahallesi Gençlik caddesinde bir motosikletin devrilmesi sonucu Hüseyin Karasoy (1971) hayatını kaybetti.

Yaykıl Köylüsü oyuna gelmedi.

Dün gece saat 01.00 sıralarında şirket elemanlarının sondaj makinelerini emniyet güçlerinin korumasında köye sokmaya çalıştığını duyan Yaykıl Köylüleri ve direniş nöbetindeki vatandaşlar, araçların önüne durarak canlı barikat kurdular.

Yrd. Doç. Dr. Halil Turgut göreve başladı

Gerze Meslek Yüksek Okulu müdürlüğünü yaklaşık 2 yıldır yürüten Bülent Eskici’den boşalan göreve Yrd. Doç. Dr. Halil Turgut getirildi.

O bizim şehidimiz.

İstanbul’da denizci olarak vatani görevini yerine getirirken, nöbet tuttuğu yerde boynundan tek kurşunla vurularak hayatını kaybeden Özkan Tokur’un cenazesi bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

1.241.663,85

İlçe Kaymakamımız Metin Kubilay, basına yaptığı açıklamada Gerze’nin köylerine toplam 18 km yol yapıldığını ve İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen bu çalışma için 1 milyon liranın üzerinde harcama yapıldığını söyledi.

Gerze’de 3 yeni itfaiye aracı hizmete girdi.

Gerze’nin en büyük sorunlarından biri olan 1970 model itfaiye araçlarının yetersizliği yeni araçların alınmasıyla nihayet çözüldü.

Yamaç paraşütü için Karadeniz’de tek adres

Samsun, Kastamonu, Tokat, Ordu gibi çevre illerden gelen yaklaşık 30 yamaç paraşütü pilotu, Gerze’nin Hacıselli Köyü’nde bulunan 400 metre rakımlık tepenin bölgede yelken uçuşu için en uygun yer olduğu konusunda fikir birliğine vardı.

Damat nikâha yarım saat gecikirse…

Kenan Büyük ve Bilge Kuruoğlu evlenme mekânı olarak ne bir düğün salonu, ne de çay bahçesini seçmemişlerdi. Gerze Halkevi’nin üye ve yöneticisi olan Kenan ile Bilge, emeklerinin büyük bir kısmını harcadıkları yerde bu defa hayatlarını birleştirecek imzayı attılar.

Büyük Mitingden canlı yayın…

Gerze’ye termik santral yapmak isteyen anadolu gurubunu protesto eden binlerce insan büyük mitingde buluşuyor.

Sadece Gerze’nin değil Türkiye’nin havasını, suyunu, geleceğini kurtarmak için bir araya gelen vatandaşlar Gerze’nin girişinde toplanmaya başladı.

 


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2012, 14:06
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER