Yetkililer bu manzaradan uzak.

Gerze’nin merkezi Hamidiye Mahallesi Bayraktar caddesindeki fotoğrafladığımız bu görüntü halkı korkutuyor.

Yetkililer bu manzaradan uzak.

Gerze’de tarihi binaların birçoğu bakımsız olmasından dolayı yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken çevredeki esnaf ve vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Pek çok bina restore edilememesinden dolayı metruk ve yıkılmaya yüz tutmuş görüntüsüyle dikkat çekerken, çevrede oturan vatandaşlar ise, binalardan herhangi birinin kendi üzerlerine, sokaklarda oynayan çocukların veya gelip geçen vatandaşların üzerlerine yıkılmasından endişe ediyor.

Çıkan en hafif bir rüzgârda yoldan gelip geçenlerin üzerlerine yıkılacak diye korktuklarını ifade eden vatandaşlar; “Bu evler bakımsızlıktan dolayı çürümeye terk edilmiş durumda ve birçoğu gün geçtikçe yıkılmaya, çökmeye başladı. Yolda yürürken her an üzerimize yıkılacak diye başımızı sürekli havaya kaldırarak yürüyoruz. Yetkililerden isteğimiz bu evleri ya yıksın ya da restore etsin. Yoksa bu vurdumduymazlık bir faciaya dönüşebilir.” dedi.

Öte yandan İlçemizde sert esen lodos gibi rüzgarların bu bakımsız evler için büyük tehlike arz ettiğini söyleyen çevre sakinleri, bakımsız olan yapıların daha önceki doğa olaylarından gördüğü hasardan tedirgin oluyor. Yakup Ağa Konağı gibi binaların onarılmasına rağmen, göz önünde duran bu yapıların bakımsızlıktan dolayı oluşturduğu tehlikesinin yanında, çirkin görüntülerin de turizm açısından önemine dikkat çekerek yetkililerin çözüm bulmalarını istiyorlar.












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2012, 13:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
eymas
eymas - 12 yıl Önce

tarihi eserleri koruma hakkında bir kanun varki,bir çivi çakanın dünyasını değiştiriyor,bu kanun ,anayasanın değişmez maddesidir.!!!!!

semih
semih - 12 yıl Önce

sayın belediye yetkilileri hic degilse binanının önüne park yasagı ve gecis yasagı adına mantar tabir edilen engelleyici takozlardan koyamazlarmı?

Yakup Kemal Kalyoncu
Yakup Kemal Kalyoncu - 12 yıl Önce

Bu konuda bu sitede kaçıncı yorumum bilemiyorum. Geçmiş yok ediliyor, Safranbolu bu evlerden geçimini temin ediyor Gerze yıkılmalarını seyrediyor babında defalarca yorum yaptım, nerdesiniz Gerzeli aktivistler diye seslendim. Anadolu gurubunun Yaykıl'a Termik santral kurmasıyla, Belediye'nin bu tarihin yokoluşunu seyretmesi arasında fark var mı? Cumhurbaşkanı ile görüşen heyet bu konuda yardım istedi mi acep? Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Son olarak 31.12.2011 de konuya ilişin A.Turan Alkan'ın makalesini, Sayın Belediye Başkanına, Sayın Yoğurtçu'ya ve birkaç Gerzeli'ye gönderdim. İsterdim ki iki satır cevap alayım. Nerdeeeeeeee!. Ben İstanbul'da atalarımın emeklerinin yok oluşuna kan ağlıyorum, yetkililer Gerze'de seyrediyor. Seyredenlerin tabutları pazaryerindeki camiden uğurlanırken, seyirciler için helallik isteyeceklere acıyorum! Ben şimdiden hakkımı helal etmediğimi beyan ederim.

seyreden
seyreden - 12 yıl Önce

Sayın ............. binayı profilden görüyor. Seçimini ya ilgili yasayı uygulamaktan yana kullanıp binayı ve tarihi ciddiye alacak. ya da gözlerini yumacak.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 12 yıl Önce

Sn. Kalyoncu, çok önemli bir noktaya vurgu yapıyor. Gerzemiz, turizm envanterini koruyamadığı, zenginleştiremediği ve geliştiremediği sürece, turizmde başarısızlık kaçınılmaz.

Yakın zamanda, bu sitenin daimi yazarlarından Sn. Bülent ESKİCİ'nin "Sinop'ta Turizm!!!" başlıklı köşe yazısına yaptığım bir yorumda, beni esas hakkında düşünmeye davet etmesi vesilesi ile Gerzenin turizm başarısı ve sonuçları üzerine beyin jimnastiği yaptık. Merak edenler, Sn. Eskici'nin yazısından bu egzersize devam edebilirler.

GKA

banner381
SIRADAKİ HABER