Saklıköy turizme açılıyor.

Gerze Belediyesi ve Gerze Gündem’in işbirliğiyle gerçekleştirilen fotosafariler sırasında keşfedilen şelaleler ülke turizmine kazandırılıyor.

Gerze Belediyesi ve Gerze Gündem’in işbirliğiyle gerçekleştirilen fotosafariler sırasında keşfedilen şelalelerin ziyaretçileri bu defa, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Kral Karadeniz ile TRT kameraları ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri oldu.

Dere yatağında yaklaşık 2 kilometre yol kat edilerek yapılan gezi esnasında incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığının peyzaj mühendisi Dr. Nihal Arpa çok ilgi çekici tespitlerde bulundu.

Şelaleler dışında dere yatağının çok zengin bir floraya sahip olduğunu söyleyen Dr. Nihal Arpa, ülke genelinde 400 olan kelebek çeşidinden yarısından fazlasının burada barındığına inandığını açıkladı.

Dere yatağı boyunca, orkide, papatya, çan çiçeği, ada çayı ve kabalak gibi bitki çeşitlerinin yanında söğüt, çınar, kayın, çam, ardıç,sandal ağacı ve meşe gibi bir çok ağaç çeşidini görebildiğini belirten bakanlık yetkilisi, kız böceğinin sayısının fazla olmasının da suyun temizliğinden kaynaklandığını anlattı.

 Saklıköyün Şelale Video'su


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
rafi aydıgnöz
rafi aydıgnöz - 13 yıl Önce

İşte en güzel haberiniz :)

zeki
zeki - 13 yıl Önce

güzel bir haber sevindim gerçekten.ya bu köy nerede arkadaşlar,nasıl didilir oraya

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 13 yıl Önce

Termik Santral haberlerine anında sorti yapan Gerzemizin saygın TURİZM YATIRIMCISI Sayın Hasan Vehbi Ersoy'dan Gerze Gündeme bir tebrik ve emeği geçenlere teşekkür beklerdik doğrusu. Yoksa, sayın Ersoy turizm yatırımlarını tasfiye edip, yapılacak termik santralin müteahhitlik işlerinin altyapısını oluşturmaya soyundu da, bu yüzden mi görünmez oldu.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 13 yıl Önce

Sayın Editör;
2 gün önce gönderdiğim yorumu neden yayınlamıyorsunuz.

Etidör notu: Yorumunuz için teşekkür ederiz.

..............HÜSEYİN BODUR............
..............HÜSEYİN BODUR............ - 13 yıl Önce

NÜKLERR SANTARL VEYA TERMİK SANTRAL ALLAH KAYIRSIN YAPILIRSA BU GÜZELLİKLER VE KAYNAKLARIN TAMAMININ RUHUNA EL FATİHAAAAAAA....BİRİ PARA KAZANAÇAK TÜM SİNOP İLCELERİ, BELDELERİ, KÖYLERİ MAF OLACAK...ALLAH İYİ DEMEZZZZZ BU PARAYIDA KİMSEYE HUZURLA YEDİRMEZZZZZZZ, ARACI OLANLARA , BUNDA MADDİ ÇIKARI OLANLARADA ASLA ÖMÜR BOYU BIRAKIN KENDİNE YEDİ CEDDİNE RAHATLIK VERMEZ ŞU CENNET SİNOP VE GERZE ye REVAMI BU İSTENİLENLER ALLAH aşkına, kitabımız, dinimiz imanımız aşkına REVA mı ...??????

 HÜSEYİN BODUR..........
HÜSEYİN BODUR.......... - 13 yıl Önce

AMAN, AMAN; BUNU H.E.S. çiler görmesin....Keşke buranın hiç reklamını yapmasaydınız..PARA dan başka bir şeyi tanımamış haysiyetsizlerden biri buraya gelip ben H E S yapamak isitiyorum diyebilir....Artık bu iş derelerdeki suya kadar indi de benden d emesi..,

banner381
SIRADAKİ HABER