Yeşil Kürsü, Anadolu Grubu’nu rahatsız etti.

Anadolu Grubu,18 Temmuz 2011 pazartesi günü saat 21.15’te NTV’de yayınlanan Yeşil Kürsü programında söylenenlerin gerçeği yansıtmadığı iddiasında bulundu.

Nedim Hazar tarafından hazırlanıp her pazartesi 21.00'de, NTV'de yayınlanan Yeşil Kürsü programı Sinop'a gelmiş ve 9 Temmuz Cumartesi günü, saat 17.00-19.00 arasında, Sinop Kalesi'nin önünde çekim gerçekleştirmişti.

Türkiye'nin dört bir yanındaki çevre sorunlarını, o sorunların muhataplarına söz vererek işleyen Yeşil Kürsü programından, çevre problemleri ile nükleer ve termik santral projeleri konusunda sesini duyurmak, termik santrale karşı mücadelelerini anlatmak isteyen Yeşil Gerze Çevre Platformu üyelerinin açıklamaları Anadolu grubu tarafında tepki yarattı.

Anadolu grubu adına yazılı açıklamada bulunan GES sorumlusu ve makine yüksek mühendisi Zafer Gençsoy, programda söylenen bazı sözlerin gerçeği yansıtmadığı iddiasında bulundu.

Zafer Gençsoy yaptığı açıklamada, 18 Temmuz 2011 pazartesi günü saat 21.15’te NTV’de yayınlanan programda, termik santral yapacak firma yetkilisinin “Gerze’de bir kişi dahi santrale karşı çıkarsa bu yatırımdan vazgeçerim.” Dediğinin söylendiğini, oysa Tuncay Özilhan’ın “Gerze’ye veya Gerzeliye zararı olacağını bilir ya da görürsem projeden vazgeçeceğimin bilinmesini isterim.” dediğini, 20 Şubat 2010 tarihli ulusal basından görüleceğini belirtiyor.

Bir konuşmacının da, “46.500 MW enerjimiz var, bunun 31.000 MW’ını kullanıyoruz.” Sözünün doğru olduğunu ama bunlara %16 iletim kaybı, %4 santrallerinin iç tüketimleri ve gelecek yıllardaki %15 extra tüketimlerin katılmadığını söyleyen Gençsoy, bütün partilerin seçim bildirilerinde artacak talebe yer vermelerini kanıt olarak gösteriyor.

Programdaki konuşmacıların nükleer, termik ve hidro elektrik santrallere karşı çıktıklarını, geriye kalan rüzgar ve güneş enerjisinin şu an kurulu güçteki payının %3 olduğunu, bu oranın ilerleyen yıllarda tüm verimli rüzgar ve güneş alanlarının kullanılmasına rağmen ancak %20’lere ulaşabileceğini söyleyen Zafer Gençsoy, oluşacak enerji açığının Termik ve Hidro elektrik santrallerle kapanması gerektiğini 2010 yılında EÜAŞ Elektrik üretim sektör raporundan da okunabileceğini söylüyor.

 


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferhat HANÇER
Ferhat HANÇER - 13 yıl Önce

Haberdeki Zafer Gençoy'un açıklaması, inandırıcı değil!..20 Şubat 2010 tarihli hangi gazetede yayınlanmış, Özilhan'ın öyle bir demeci? Ben, aynen alıyorum ve yayınlıyorum gerçek demecini : "...Sinop'un Gerze ilçesindeki termik santral. Özilhan, benimde katıldığım bir toplantıda 'Bölgede tek bir kişi bile itiraz ederse vazgeçerim" demişti." (2 Aralık 2010 - Akşam Gazetesi yazarı Esin GEDİK)

Açıklama...
Açıklama... - 13 yıl Önce

Sn.Tuncay ÖZİLHAN' ın söz konusu demeci 20 Şubat 2010 tarihinde;
Hürriyet Gazetesi,
Milliyet Gazetesi,Posta Gazetesi,Sözcü Gazetesi,Yeni Şafak Gazetesi,
Sabah Gazetesi,Türkiye Gazetesi,Star Gazetesi,Radikal Gazetesi,Vatan Gazetesinde yayınlanmıştır.Arzu edildiği takdirde GES BPM(Gerze Enerji Santrali Bilgi Paylaşım Merkezi)'de gazete kupürleri mevcuttur.Bilgilerinize...

M.oguz
M.oguz - 13 yıl Önce

Ferhatbey sizimde söylediğiniz gibi tuncay beyin bu direkt söylemi değil yazarın kendi yörüngeye. İsinize geldigi sekilden ziyade lütfen bu konuyada termik santral konusunada objektif ve kişisel çıkarlardan ziyade ülke sektör ve yöre faydası genel olarak değerlendiriniz.öğretmenler de zaten böyle olmalı değilmiyor. Tuncaybey o zamanda bu zamanda söylemi nettir. Doga yada yatırımdan halk zarar görürse yokum demiştir.
Sevgi ve saygiyla

bi zat
bi zat - 13 yıl Önce

ferhat hoca asıl siz inandirici degilsiniz binler kişi diyorsun da gerzede tutum ve davranişlarinizz sizin sayiniziii 20 lere düsürdüüü izliyoruz iştee .......

Melis
Melis - 13 yıl Önce

Bence Anadolu grubu yeşil kürsüden ziyade burada söylenen yalan yanlış bilgilerden rahatsız olmuştur.

gerzeli09
gerzeli09 - 13 yıl Önce

Yeşil kürsü gibi programların devam etmesi ve ntv gibi özel bilgilendirici çevreci kanalların yayılması dileğiyle yaşanabilir dünya için hep birlikte haykırıyoruz yenilenemez enerjiye HAYIR!!!

Ferhat HANÇER
Ferhat HANÇER - 13 yıl Önce

"Bi zat", M. oğuz" , "gerzeli"...gibi kod ismi kullananların, yorumlarının yayınlanması, açıkcası havada kalıyor..Hayali mi ,Gerçek varlıklar mı şüphesi doğuruyor!..Kim olduklarını bilelim ki yanıt verme hakkını kullanalım.Lütfen, bu konuyu özenle değerlendiriniz..

:)
:) - 13 yıl Önce

cevap vermen icin isim bilmen gerekmez. ben yorumlara bakiyorum ,olaylari izliyorum ona göre yorum yaziyorum. isimlerle ugrasmiyorum .sizin gibii sayin hocamm iyi gunler


banner381
SIRADAKİ HABER